– Windows 8 slippes neste år

– Windows 8 slippes neste år

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har versert rykter om Windows 8 fra mer eller mindre uoffisielle hold tidligere, men nå har konsernsjefen i Microsoft, Steve Ballmer, bekreftet at neste generasjon med Windows er på vei til PC-er og nettbrett.

På en utviklerkonferanse i Tokyo på mandag bekreftet Ballmer planer om en lansering av Windows 8 i 2012, og han lover at Microsoft har videreutviklet mange av de viktigste fremskrittene i Windows 7.

– Ettersom året går, kan dere forvente dere å høre mye mer om Windows 8. Om Windows 8-baserte slates, nettbrett, PC-er og diverse andre formfaktorer, sier Ballmer.

Krysser plattformer

I januar annonserte Microsoft sine planer om å porte Windows 8 til ARMs system-på-en-brikke-arkitektur. – Windows-PC-er vil fortsette å tilpasse og utvikle seg. Windows vil være overalt på hver enhet uten kompromiss, sa Ballmer på CES 2011.

Tidlige utgaver av Windows 8 har gitt antydninger til en justerbar løsning som kan virke på flere plattformer, som for eksempel nettbrett og smarttelefoner. Microsoft har hittil slitt på mobilmarkedet, og dette kan dermed være et nytt forsøk.

Tidligere lekket skjermbilde av Windows 8 Center
Tidligere lekket skjermbilde av Windows 8 Center

Sjefen i Microsofts Windows-avdeling, Steven Sinofsky, skal dukke opp på D9-konferansen neste uke, og dette kan resultere i mer konkrete detaljer rundt selskapets kommende operativsystem.

Ryktene sier at han muligens skal demonstrere brukergrensesnittet på nettbrettutgaven av Windows 8, så det gjelder å følge med.

(Kilder: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen