- Vista kan sakke ned nettet

Alternativ tekst mangler

Windows Vista vil støtte både den aldrende IPv4, som er i bruk i dagens Windows-versjoner, og den nye versjonen IPv6. IPv6 skal gi mulighet til å utvide nettet mye mer enn i dag, hvor det kun er plass til i overkant av 4 milliarder påkoblede enheter. IPv6 utvider adresseringen til 2^128, som gir omtrent 800 adresser pr. gram masse på jorden.

DNS-systemet oversetter domenenavn (som www.hardware.no) til en relevant IP-adresse, om det så må være IPv6- eller IPv4-adresser.

Windows Vista har fått en ny nettverksstakk som benytter seg av IPv6 som standard, og faller tilbake til IPv4 dersom nettverket ikke har støtte for IPv6. Mockapetris tror at trafikken mot DNS-servere kan doble som følge av at Windows Vista kan sende to forespørsler til serveren.

- Du kommer til å få se delvise avbrudd [i DNS-tjenesten]. Helt plutselig kommer det til å bli gjørmesesong på nettet, der ting bare vil skje sakte og alt vil være klissete, sa Mockapetris i et intervju. Microsoft nekter derimot for at man vil se en dobling i trafikk, og får noe støtte fra uavhengige forskere.

- Windows Vista vil, på grunn av sin støtte for IPv6, sørge for noe høyere last på navnetjenere når den sjekker hvilken protokoll den skal bruke. Men dette er ikke den typen trafikk som skaper tjenesteavbrudd, sier Dan Kaminsky i DoxPara Research.

Microsoft hevder også at Windows Vista bare vil spørre ved bruk av begge protokollene i noen tilfeller, sannsynligvis bare så lenge at det kan være sikker på at det bruker rett protokoll.

(Kilder: ZDNet Asia)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen