- Visste innkjøpssjefen var svindler

Mandag meldte vi at nettbutikken Master-IT er slått konkurs. 43 medlemmer av AVforum.no hadde gått sammen om å kjøpe et stort kvanta av TV-er, slik at hver enkelt kjøper ville få en rimeligere pris.

Pengene ble imidlertid borte, og TV-ene er ikke engang bestilt fra produsenten. Vi meldte i går at innkjøpssjefen i Master-IT er anmeldt for underslag i saken, og pekte på hans tilknytning til skandalebutikken Topline, som gikk konkurs i 2003.

Aftenposten melder imidlertid at to personer er anmeldt i saken. Hvem denne andre personen er, og hva slags stilling han hadde i selskapet, er for oss ukjent. Den tidligere innkjøpssjefen nekter for å ha svindlet, og hevder istedenfor at Master-IT har brukt pengene fra AVforums brukere til å betale ubetalte fakturaer til andre selskaper.

Master-IT bekrefter dette, men peker på at pengene aldri skulle vært på den aktuelle kontoen i utgangspunktet. Pengene skal nemlig ha blitt satt på denne kontoen for å skjule svindelen.

Nå kan vi imidlertid avsløre at det er mer som ligger bak denne saken. En tidligere ansatt i Masterminds (moderselskapet til Master-IT) har nemlig gitt et innblikk i den tidligere innkjøpssjefens karriere i selskapet. Kilden ønsker av naturlige årsaker å være anonym, og vi har valgt å referere til innkjøpssjefen som "NN".

- En notorisk løgner

NN kom til Masterminds mens han satt inne for økonomisk kriminalitet. Det er usikkert akkurat hva slags form for økonomisk kriminalitet det var snakk om, men det skal ha gått rykter om at det var for momsunndragelse. En avtale mellom kriminalomsorgen og Masterminds ga NN jobb i selskapet, som en del av åpen soning. Dette var uten at de andre ansatte ble informert om hvorfor han kom til selskapet. På denne tiden eksisterte ikke Master-IT.

- Jeg og mange andre tok ham straks i gjentatte løgner, for min del var det meget enkelt all den tid jeg er faglig sterk, og han kom med en del påstander som var helt på jordet. Jeg har ingen problemer med å kalle ham en notorisk løgner, forteller kilden i en e-post til oss.

Svindlet selskapet, men ble innkjøpssjef

Videre hevder kilden at NN i tiden hos Masterminds svindlet både ansatte og andre personer. I tillegg ble varer stadig vekk borte, uten at NN kunne gi noen god forklaring på dette. Dette var mange ansatte klar over, men da ledelsen ble konfrontert ønsket de ikke gjøre opp. Tvert imot, da Master-IT ble opprettet, ble NN satt til å drive med kjøp og salg.

Masterminds visste med andre ord om at NN var dømt for økonomisk kriminalitet og at han fortsatte denne virksomheten i Masterminds, men allikevel valgte selskapet å gjøre ham til innkjøpssjef for Master-IT. Videre hevder kilden vår at NN nesten aldri var på kontoret eller mulig å få tak i. En rekke ansatte i Masterminds skal også ha stilt seg uforstående til hvordan Master-IT kunne tjene penger, og hadde følelsen av at det overhodet ikke var kontroll.

Et av de største problemene med Master-IT var leveringstiden - og nettbutikken fikk da også mye pepper for treg leveringstid på vårt diskusjonsforum. Unnskyldningene var varierende, men vår kilde hevder at den egentlige grunnen var for høy leverandørgjeld. Regnskapsføreren skal ha gitt beskjed om at situasjonen var langt fra optimal, men vår kilde så ingen tegn til at ledelsen i Masterminds gjorde noe med dette.

Underslaget NN og den ukjente andrepersonen er anmeldt for er etter all sannsynlighet mer omfattende enn saken med AVforum. Det har imidlertid ikke kjent for oss hvor omfattende underslaget er.

Det har ikke lykkes oss å få en kommentar fra Masterminds, på tross av gjentatte henvendelser.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen