- Virusvarsel er tull

I går skrev vi om antivirusselskapet McAfee, som spår en tredobling av antallet mobilvirus i 2006. Uriktig påstand, sier Sony Ericsson.

Skal vi tro McAffee kommer 2006 virkelig til å bli mobilvirusenes år, med tre ganger så mange virus spesiallaget for å angripe mobiltelefoner og håndholdte enheter som PDA. Selskapet nevnte også såkalt phishing og uønsket reklame som to fenomener vi kunne regne med å se mer til det kommende året.

En av grunnene til at vi vil komme til å oppleve en drastisk økning av mobilvirus, er folks manglende interesse for antivirusverktøy, mener mcAfee, som selv lever av å selge antivirusprogramvare.

Nå får McAfee motsvar fra en av verdens største mobilprodusenter, Sony Ericsson:

- Det er regelrett markedsføring for dem, sier Per Alksten, nordisk markedssjef i Sony Ericsson til Computerworld.

Alksten fortsetter så med å fortelle at Sony Ericsson hittil har til gode å se en eneste reell trussel. Han mener at hvis du har en vanlig mobiltelefon, har du ingen grunn til å bekymre deg.

Markedssjefen innrømmer imidlertid at situasjonen kan endre seg når flere begynner å bruke smarttelefoner med for eksempel Series 60 som grensenitt.

- Vi overvåker dette markedet nøye, og jeg tror ikke man skal overdrive truslene. Mobiltelefoner er mindre utsatt, rett og slett fordi kunnskapen om programvaren i telefonene er langt mindre utbredt enn for eksempel om Windows, fortsetter han.

McAfee er ikke den første produsenten av antivirusprodukter som har fått kritikk for sine dystre spådommer om fremtiden. I september var det finske F-Secure som måtte tåle kjeft etter at selskapet gikk ut og ropte et varsko om den økte faren for mobilvirus. Kritikerne mente at F-Secure krisemaksimerte situasjonen med hensikt å selge flere av sine egne antivirusprodukter. Ironisk nok var det den gang McAfee som sto i bresjen for kritikken og hevdet at mobilvirus ikke vil utgjøre en trussel før om minst et par år.

(Kilde: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen