- Vil vurdere mobilforbud

Med dagens avanserte mobiltelefoner er det mye enklere å begå industrispionasje i dag enn for noen få år siden. Den danske sikkerhetseksperten Preben Andersen fra Computer Emergency Response Team, sier til ComON.dk at flere bedrifter sannsynligvis vil gå til det skritt å forby mobiltelefoner på arbeidsplassene om ikke lenge.

Dagens mobiltelefoner har både avanserte kameraer og godt med lagringsplass. Det er derfor ikke noen sak for en ansatt eller utenforstående å knipse noen kjappe bilder fra bedriftens indre gemakker eller laste hemmelige forretningsplaner over på mobiltelefonen fra en PC.

- Kan være farlige
- Du kan kopiere databaser med en mobiltelefon eller med en iPod. Derfor kan de være farlige, hvis de har stor lagringskapasitet. Jeg har ikke hørt om danske virksomheter som forbyr ansatte å ta bestemte tekniske apparater med inn på arbeidsplassen. Det virker litt udansk. Men det vil nok komme, sier han til ComON.dk.

I andre land enn Danmark har flere bedrifter allerede innført strenge regler for mobilbruk på arbeidsplassen. For eksempel har Hondas fabrikk i England lagt ned forbud mot mobiltelefoner med kamera.

Noen mobilprodusenter forsøker å møte behovet for spesialtilpassede mobiltelefoner til bedrifter. Nokias E-serie er et eksempel på dette. Flere av telefonene E-serien mangler kamera. I stedet er telefonene spekket med funksjoner en bedriftsansatt kan ha bruk for, som e-post og støtte for en rekke filtype og kontorprogrammer.

- Industrispionasje er stadig et kjempeproblem, selv om man sjelden hører om det. Det er blitt mye enklere å utøve spionasje. Derfor har det også blitt viktigere med forholdsregler. Der er for eksempel mange virksomheter som ber gjester om å avlevere mobiltelefoner når de er på besøk, sier sjefskonsulent i Dansk Industri, Marianne Castenskiold, til avisen Industriens Dagblad.

(Kilder: Mobilsiden.dk, ComON.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen