- Vil ikke selge programvare

HTC har ingen planer om å selge programvare. (Foto: HTC)
HTC har ingen planer om å selge programvare. (Foto: HTC)

I det siste har flere store selskaper i mobilverdenen snakket mye om programvarebutikker til mobiltelefoner. HTC derimot, har ingen slike planer.

Apple startet trenden med sin App Store. Deretter fulgte Nokia, Microsoft og Google etter med henholdsvis Ovi Store, Marketplace og Android Market.

Vi ønsker ikke å lage noe som ikke er innenfor vår kjernekompetanse. Vår kjernekompetanse er å lage mobiltelefoner - også lar vi andre lage programvarebutikker. Det kan gjerne være mobiloperatører eller Microsoft og Google, sier Peter Frølund i HTC til Amobil.no

Han påpeker at HTC heller fortsetter med "sin lange tradisjon for å jobbe sammen med operatørene", og at de vil fortsette med dette - og gjerne i et større omfang enn før.

Vil heller lage funksjoner

- Vi vil heller lage funksjoner som hjelper kundene til at få en enklere adgang til og samspill med operatørenes tjenester enn å utvikle en programvarebutikk, sier han.

I tillegg nevner han at programvare som ligges ut i programvarebutikkene gjøres på mange forskellige måter. Noen tilbydere kontrollerer innhold, mens andre har valgt å gi fri adgang.

Frølund mener at dette skaper en mangfoldighet av programvare, både nyttig og unyttige tilbud.

- Filosofien er at brukerne skal, gjennom å gi stemmer til programmene, være med på å bestemme hva som blir populært og ikke. Og noen ganger blir man veldig overrasket over dette, sier Frølund.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen