- Vi trenger ikke flere prompe-apper

Det har vært mange klager fra applikasjonsutviklere om hvor vanskelig og sent det går å få programmene sine ute på Apples Appstore.

Nå har Jobs og co noe overraskende publisert retningslinjene som brukes for å bestemme om en applikasjon får grønt lys eller ikke, og ifølge dokumentet er kvoten for prompe-applikasjoner fylt, skriver mobil.se.

- Vi har over 250 000 applikasjoner i App Store. Vi trenger ikke flere prompe-apper. Hvis appen din ikke gjør noe nyttig eller gir noen form for varig underholdning, kan det hende den ikke godtas, er en av retningslinjene i dokumentet.

Andre av Apples steintavleinnskripsjoner er som følger:
- Hvis appen din ser ut som du har skrudd den sammen på et par dager, eller at du bare forsøker å imponere vennene dine kan du forvente å bli avvist. Vi har mange seriøse utviklere som ikke vil ha sine kvalitetsapper omringet av amatører.

- Vi avviser apper som har innhold eller oppførsel vi mener krysser grensen. Hvilken grense? Vel, som en høyesterettsdommer en gang sa: ”Jeg vet det når jeg ser det”. Og vi tror at du også vet når du krysser den.

- Hvis appen din blir avvist har vi et ”Review Board” du kan klage til. Å løpe til pressen og kaste dritt om oss hjelper aldri.

- Dette er et levende document, og nye apper presenterer nye spørsmål som igjen kan nye regler når som helst. Kanskje din app utløser dette.

- Om vi framstår som kontrollfreaker kan det ha noe med å gjøre at vi bryr oss om våre brukere og ønsker å forsikre oss om at våre produkter holder høy kvalitet.

Her kan du laste ned hele dokumentet.

Andre krav er:
- Apper som går på nett må bruke iOS WebKit framework og WebKit Javascript.
Det betyr at tredjeparts nettlesere fortsatt kan glemme å komme inn på iPhone.

- Apper med metadata som nevner navnet på andre mobile plattformer vil bli avvist.
Du får altså ikke lov å si at denne appen også finnes for Android.

- Apps som bruker et annet system enn In App Purchase API (IAP) for å kjøpe innhold, funksjonalitet eller tjenester i en app vil bli avviste.
Med andre ord – Apple skal ha sin 30 prosents andel på salg av innhold, så ikke prøv å snik deg unna.

- Apper med samme funksjoner som eksisterende apper kan bli avviste, spesielt om det allerede er en stor andel av disse.
Å satse på å lage en ny Twitter-app er da ikke anbefalt.

- Generelt sett, jo dyrere appen din er jo nøyere kommer vi til å gå gjennom den.
Da slipper vi kanskje ”I am rich”-applikasjoner i framtiden?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen