- Vi skal bli større enn Nokia

Samsung vil bli størst i verden (Foto: Istockphoto / blindelinse)
Samsung vil bli verdens største mobilprodusent (Foto: Istockphoto / blindelinse)

Under årets 3GSM-messe lanserte Samsung hele 14 nye mobiltelefoner. Nå har selskapet avslørt sine forretningsplaner for fremtiden: De vil bli større enn Nokia. Det var under mobilmessen tidligere denne uken at markedssjefen i Samsungs mobildivisjon, Choi Gee-sung, avslørte selskapets planer.

- Vi vil øke salget av mobiltelefoner med tre ganger, og vi vil overta Nokias plass som verdens største mobilprodusent, lød det fra Gee-sung.

Når Samsung forventer å være verdensledende på mobiltelefoner, sa Gee-sung ingenting om. Uansett har selskapet en bratt bakke å klatre før de når toppen. I dag er Samsung verdens tredje største mobilprodusent, med en markedsandel på knappe 11 prosent. Til sammenlikning ligger Nokias andel på 34 prosent.

Enklere telefoner
Gee-sung antydet at det kan bli aktuelt å satse på enklere telefoner for å nå målet. Som eksempel brukte han Tysklands rikskansler, Angela Merkel, som for litt siden klaget sin nød over at mobiltelefonene nå til dags var altfor avanserte.

Markedssjefen ser også for seg at det vil være lønnsomt å fokusere på områder med stort brukerpotensiale, som India.

- Selv da prisen på TV-er falt med 50 prosent årlig, klarte vi å tjene penger ved å kutte i utgiftene. Så vi vil gjøre det samme med mobiltelefoner, uttalte Gee-sung.

(Kilder: Chosun.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen