- Vi er ikke hacket
Teknofil

- Vi er ikke hacket

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I natt ble det lagt ut informasjon om innlogning på flere av brukerne på VGs nettsamfunn Nettby. Nettby låste kontoene som var rammet men via passord og brukernavn som lå her kunne du lett logge inn på kontoer på Facebook, mail og chat da brukerne hadde samme innlogningsinformasjon på Nettby som andre steder. Personen som la ut informasjonen påstod han hadde hacket Nettbys servere. Det benekter nå Nettby.

Les også: Nettby er hacket.

Ingen indikasjon på hacking
Rune Røsten, ansvarlig for Nettby, avviser at deres servere har blitt hacket. Han mener årsaken til at uvedkommende har fått fatt i informasjonen beror på naivitet hos brukerne.

- Hvordan denne personen har fått tak i passord og brukernavn vet vi ikke, men vi har ingen indikasjon på at vårt system har blitt hacket, sier han til Teknofil.


Hele 33 Nettby-profilers innlogningsinformasjon lå over lengre tid ute på Nettby sine sider.

Folk er naive
Han tror tvert imot dette har skjedd ved at uvedkommende enten har prøvd seg frem og funnet riktig passord, eller at de har lurt brukere til å gi fra seg passord.

- Mange benytter seg av svært enkle passord og det finnes samtidig flere som tilbyr tjenester mot at brukere hos nettby gir fra seg sin innlogningsinformasjon. Mange er veldig naive når det gjelder passord og lar seg lure, sier han.

Som eksempel nevner han tjenesten Nettbyll som tilbyr seg å besøke fremmede kontoer for deg på Nettby slik at du automatisk skal komme i kontakt med nye mennesker. Det eneste som trengs er at du gir fra deg ditt brukernavn og passord til nettsamfunnet. Røsten mener slike tjenester utnytter den informasjonen folk gir fra seg.

- Dette er selvfølgelig veldig uheldig for de det gjelder, men i dag er slik social enginering et større problem enn hacking, påpeker Røsten.


Nettby avviser at det var deres feil at brukernes informasjon kom på avveie.

Informasjonen kan fortsatt ligge ute
VG Nettby jobber nå med å kontakte personene hvis informasjon har blitt lagt ut på nett, men de er ikke sikre på om listen er tatt bort fra deres nettsider hvor de først ble lagt ut.

- Jeg er ikke sikker, den har blitt lagt ut flere steder, men jeg tror det, sier Røsten.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen