Dersom telefonene til høyre er ekte, får vi snart se en ny Signature. (Foto: Ukjent)

– Vertu får Wi-fi og 3G

Vertu, Nokias ekslusive mobilmerke for mobilbrukere med Rolls Royce og monokkel, skal ifølge ryktebørsen komme med en ny lansering i nær fremtid. Ifølge sertifikatdatabaser for Wi-fi og elektronikkutstyr ligger det nå en ny Vertu-telefon i systemet, og lekkede bilder kan tyde på det er selskapets mest kjente Signature-serie som nå får en lenge etterlengtet overhaling. Signature-serien har ikke vært oppdatert på fem år.

3G og Wi-fi

Av nyheter spekulerer ryktene i at Signature skal få både 3G og Wi-fi. Det siste er mer eller mindre bekreftet ved at Wi-fi-sertifikatet for den ulanserte telefonen har lekket ut. Sertifikatet bekrefter at det er Signature-serien som får Wi-fi-støtte, og at modellbetegnelsen er RM-266V. Dette er samme betegnelse som vi finner på sertifikatet for elektronikkutstyr.

Utover det blir informasjonen langt mer spekulativ. Bloggen Friedbrains hevder at telefonen skal få en OLED-skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter, 3G og firebånds GSM-støtte i tillegg til e-poststøtte, VoIP og Bluetooth. Dette kommer sammen med et bilde av en Vertu-telefon som skal være den nye Signature. Men siden bildet er dataanimert og ikke et ekte fotografi er det svært vanskelig å fastslå om det er ekte.

Koster 135 000 kroner i dag

Bloggen sier ingenting om støtte for super-3G eller GPS, noe som tyder på at Vertu fortsatt kommer til å være teknologisk på etterslep i forhold til andre telefoner. Det hjelper nok imidlertid ikke på prisen. Da Signature ble lansert i sin tid strakk prisen seg opp til 135 000 kroner, avhengig av hvilke materialer du ønsket deg. Dette kommer trolig ikke til å endre seg særlig.

(Kilder: Friedblog, IECEE, Vertu)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen