- Verdens største 3DTV

På årets CES-messe viste Panasonic frem et digert beist av en 3DTV – TH-152UX1 som etter sigende er verdens største full-HD 3DTV med sine vanvittige 152 tommer. TV-en er cirka 3,4 meter bred og 1,8 meter høy, mens oppløsningen er på 4096 x 2160 (4kx2k).

Den høye oppløsningen innebærer at 3DTV-en kan tilby opptil fire ganger så klart bilde i forhold til vanlige HD-paneler, og et kontrastforhold på 5 000 000:1 vil gi sterke og dype svarttoner. Oppløsningen er likevel ikke native 4k, slik man har på digitale kinoer, men er fremdeles temmelig nærme.

Ny teknologi gjør også at oppdateringsfrekvensen nå gjelder for hele flaten fremfor én linje av gangen, noe som gjør at man får oppdateringer av bildet på 1/4 av vanlig tid. På den måten vil ikke kvaliteten på bildet bli svekket, og man vil i teorien unngå krysstale som har vært et problem på andre 3D-skjermer.

 

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

TH-152UX1 er ment for forretninger fremfor hjemlig bruk, noe som reflekteres i prisen som kommer på 2,9 millioner norske kroner. 3DTV-en har heller ikke HDMI-innganger, noe som videre forsterker inntrykket om apparatet som et demonstrasjons-/forretningsprodukt. TV-en vil dukke opp i Japan og USA til høsten, og om resten av verden vil få bivåne de 152 tommene er ennå ikke kjent.

(Kilder: 3DTV Reviewer, CNET News, Gizmodo, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen