- Verdens sikreste mobil på vei

I følge James Fintain Lawler, leder for teknologiselskapet Exradia, skal de ha utviklet en teknologi som reduserer mengden elektromagnetiske stråler som kroppen utsettes for. Stråling fra bærbare datamaskiner og mobiltelefoner omtales som den digitale varianten av passiv røyking.

Selv om det ikke finnes noe bevis for at strålingen er helseskadelig, så må mobilprodusentene og operatørene ta bekymrede mobilbruker på alvor. Det har ført til at Exradia i følge dem selv er i kontakt med to store globale mobilprodusenter som vil implementere deres teknologi ”Wi-Guard” i mobiltelefoner. 

Frykt
- Vi selger ikke på frykt, usikkerhet eller tvil, men vil gi folk mulighet for å velge en tryggere mobiltelefon, sier Lawler. Han hevder kroppene våre i dag må slåss med elektromagnetiske krefter som er en milliard ganger sterkere enn i 1950.

I følge Lawler kan Wi-Guard beskrives som et ”digitalt bilbelte i kampen mot elektronisk forurensing.” Teknologien ble utviklet av det amerikanske forsvaret på 1980-tallet. Hensikten var å beskytte soldater med satellitt-mobiler mot stråling. 

Omformer strålingen
Wi-Guard skal virke på den måten at den sender tilfeldige pulser som får strålingen til å bli mer lik den naturlige strålingen som kroppen er i stand til å takle (produsentens påstand). Teknologien skal være bygget inn i mobilens batteri, og i følge Daily News skal du nå kunne kjøpe slike batterier til 88 ulike mobiltelefoner.

Men før du kaster deg over tilbudet bør du være klar over i alle fall en ting; ingen kan dokumentere at denne teknologien faktisk har noe for seg.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen