- USA presset Sverige til razzia

Det var på den svenske nyhetssendinge "Rapport" at et vitne hevder at den svenske staten har blitt truet med handelssanksjoner fra USA hvis de ikke aksjonerte mot The Pirate Bay.

Russland også truet

Dette underbygger det Washington Post skrev i forrige uke om at USA skal ha utøvet press etter at den svenske loven mot fildeling ble forandret i fjor. Et russisk fildelingssted skal også ha blitt krevd stengt etter at USA truet med å forsinke prosessen med Russlands innmelding i WTO.

En talsperson for de svenske myndighetene sier at USA ikke gir detaljert diktat om hvordan andre land skal ta tak i problemet med ulovlig kopiering.

Piratjubel

Hele aksjonen kan ha vært ris til egen bak for USA og filmindustrien. For mens saken og debatten raser videre jubler The Piratebay over all oppmerksomheten. Nå har de økt annonsesalget med mellom 50 og 60 prosent.

En talsmann for siden, som ikke vil ut med etternavnet sitt, sier til det svenske tidsskriftet Dagens Media at nettstedet er glad for oppmerksomheten.

- Vi har fått mye oppmerksomhet og all oppmerksomhet er bra oppmerksomhet. Flere vanlige mennesker kjenner til Pirate Bay nå, og det er positivt, fortalte han.

Han tror mange som laster ned fra siden gjør et ideologisk valg i nedlastingsdebatten.

- Det er mange som stiller seg bak oss, sier han.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen