- Uintelligent .mobi-kritikk

Foto: Einar Eriksen
Foto: Einar Eriksen

Det dedikerte mobildomenet .mobi ble åpnet i slutten av september i fjor. Ifølge BBC var allerede 13 000 virksomheter forhåndsregistrert før åpningen, og 13 storaktører har gitt sin støtte.

Teknologisjefen i Opera var ikke like positiv, og har tidligere uttalt at det lukter Wap av det. Sjefen for .mobi, Neil Ewards, uttaler nå at han mener kommentaren er uintelligent. Det skriver IDG.no.

Nettsteder som skal bruke .mobi må være skreddersydd for mobile enheter, og bygges opp etter forhåndsbestemte standarder. Men ikke alle har hatt like stor tro på suksess for .mobi. Operas teknologisjef har tidligere fått frem sin uenighet.

- Jeg har ikke mye tro på at det er noen stor interesse å sette opp et egne nettsteder for mobile enheter. Dette er prøvd før med Wap, og det er svært få som har brukt det med suksess, sier Håkon Wium Lie, teknologisjef i Opera, til Computerworld.no.

Opera har mer tro på å la mobiltelefoner vise de sidene som allerede eksisterer, uten at tilbyderne trenger å vedlikeholde enda en versjon av nettsiden.

- Det er viktig at man holder fokus på å holde websider enkle og lette. Med vår Opera Mini kan man for eksempel få alle websider i en lettere versjon, uavhengig av hvem har lagt ut sitt innhold på .mobi. Jeg har, selvfølgelig, mer tro på det, sier Wium Lie.

Ewards mener derimot at Operas teknologisjef kanskje ikke har satt seg inn i saken før uttalelsen.

- Dette er en typisk uintelligent kommentar fra noen som ikke har satt seg inn i temaet, sier Edwards til IDG.se

Han understreker også at de ikke ønsker å overta for noen ande toppdomener.

- Rent teknisk er ikke .mobi nødvendig for at man skal kunnelage et mobilnettsted. Vi forsøker ikke å erstatte .com eller andre toppdomener. Poenget med .mobi er jo bare at brukerne skal kunne stole på at nettstedene er tilpasset for mobiler, sier han.

(Kilder: IDG.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen