- TV på mobilen? Nei takk!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I Korea og Japan har mobil-TV via egne bakkenett slått bra an. Om du tar en tur på offentlig transport i Sør-Koreas hovedstad Seoul er det slett ikke uvanlig å se at flere passasjerer fordriver tiden med TV.

Vi i Europa ser imidlertid ikke det helt store poenget med dette, skal vi tro en ny undersøkelse fra Gartner. Bare fem prosent av de spurte europeerne så for seg at de ville se på TV eller video på mobilen de neste 12 månedene.

Stort eller lite?

Gartner tror at noe av problemet ligger i at du enten må ha en veldig stor telefon for å få en god opplevelse, eller at små telefoner har for små skjermer til at TV-opplevelsen blir spesielt god.

Så langt er det i de fleste europeiske land bare mulig å se på mobil-TV gjennom mobilnettet. Dette gir et dårlig TV-bilde i forhold til for eksempel DVB-H eller DMB, som brukes til å sende TV-signaler rett til mobilen.

Ekte bakkesendt mobil-TV gir derfor en helt annen brukeropplevelse enn TV sendt gjennom mobilnettet, noe som kan forklare noe av suksessen mobil-TV har hatt i mange asiatiske land.

Analysebyrået Informa har spådd at mobil-TV vil stå for en kraftig økning i inntekter fra mobiltjenester, men Gartners nye undersøkelse spår altså den rake motsetningen.

(Kilde: Reuters.com, I4U.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen