NETTMØTE: - TV3 HD kommer
Nettmøte

- TV3 HD kommer

For en snau uke siden testet vi Viasats nye dekoder, ViasatPlussHD 7140, og i forumtråden til artikkelen ble flere temaer diskutert i etterkant av testen. Blant annet ny brukermeny som selskapet kommer med i løpet av sommeren.

Viasats informasjonsansvarlig, Øystein Hygen Christensen, stiller til nettprat her hos Audiovisuelt førstkommende fredag kl 12:00. Da svarer han på dine spørsmål om for eksempel den nye dekoderen, nett-TV, kommende brukermenyer eller andre ting du måtte ha på hjertet.

Allerede nå kan du legge inn ditt spørsmål nedenfor, men noen svar vil du altså ikke få før på fredag fra klokken 12:00.

 1. VFX

  Spørsmål fra Alfred:

  Lurar berre på kven som lagar alle VFX-snuttane til Viasat4?
  Blir alltid imponert over at dei blir lagt til ein slik "liten" kanal.

  Svar:
  Hei, Alfred

  Så hyggelig at du liker promoene våre. Promoene til Viasat 4 produseres av våre egne særs dyktige folk.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 12:02
 2. Motor HD og Sport HD via Canal Digital

  Spørsmål fra Bradbury:

  Hei

  Utelukkende pga Formel 1 betaler jeg 222 kroner hver måned til CD for en pakke bestående av Viasat Motor, Visat Sport og en drøss med TV1000-kanaler. Jeg hadde glatt betalt samme sum om jeg heller kunne fått bare de to førstnevnte kanalene i HD-format. Hvorfor er ikke disse kanalene tilgjengelige for CDs kabel-kunder? Er det kun Canal Digital det står på, eller er det bare dere som ikke vil at vi skal få disse godbitene?

  Svar:
  Hei, Bradbury
  Hyggelig å høre at du er fornøyd med Formel 1-tilbudet vårt. Vi ønsker at flest mulig skal få tilgang til sportskanalene våre og håper å kunne tilby Canal Digitals kabel-TV-kunder hele sportsporteføljen vår så snart som mulig. Et tips er at du enn så lenge tar en titt sporsttilbudet vårt på Viaplay.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 12:04
 3. PC dekoder

  Spørsmål fra ØØ:

  Når skal jeg kunne skaffe meg et tv-kort og bruke pc'n som dekoder og opptaker av vanlige og HD-kanaler?

  Svar:
  Hei, ØØ
  Enn så lenge har vi ikke teknikk på plass som muliggjør en slik løsning. Anbefaler deg istedet å ta en titt på TV-tilbudet vårt på Viaplay.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 12:08
 4. Viasat Motor HD som CanalDigitalkunde

  Spørsmål fra Johnny:

  Hei

  Eg bur i eit borettslag der det er kun Canal Digital som gjelder. Gjennom kabeltvavtale får eg kjøpt ein tv1000+sport pakke. Når kjem HD kanalen av Viasat Motor til oss med avtale gjennom Canal Digital?

  Svar:
  Hei, Johnny
  Hyggelig å høre at du vurderer TV1000/Sport-pakken hos Canal Digital. Vi håper å kunne tilby Canal Digitals kabel-TV-kunder hele sportsporteføljen vår, også HD-kanalene, så snart som mulig.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 12:09
 5. Tv i flere rom

  Spørsmål fra Stein Marthinsen:

  Jeg har 2 stk visat hd pvr dekodere og det nye parabolhodet.Splitteren jeg fikk med holder til disse to, men hva hvis jeg vil ha en, eller to dekodere til?? Er det mulig å sette på 4 stk. 1-2 splittere på de 4 utgangene fra splitteren?
  Jeg bygger på og om hele huset og kunne da tenkt meg muligheten for tv i et par rom til.
  Hilsen Stein

  Svar:

  Hei, Stein

  Vi har veldig gode multiromsløsninger, så det skal ikke være noe problem å se TV i flere rom. Fra SatCR-/Unicable-uttaket som splitteren er koblet til kan en få opptil 4 uavhengige parabolsignaler. Siden hver HD-PVR trenger 2 uavhengige signaler er det ikke mulig å koble til flere mottakere med splittere. Det andre uttaket på hodet kan brukes til en tredje mottaker, som ikke kan være en PVR.

  I fremtiden vil det komme SatCR-hoder der en kan splitte opp til 8 og 12 uavhengige signaler. Skal du ha signaler til mer enn 2 HD-PVRer + 1 enkeltmottaker er løsningen et parabolhode med 8 utganger eller en multiswitch. Ta kontakt med kundeservice 81522022 for flere detaljer.

  Lykke til med ombyggingen.

  Med vennlig hilsen

  Øystein

  Besvart: 6. mai 2011 12:16
 6. Kommentator?!

  Spørsmål fra Alexander B:

  Hei

  jeg jobber mot å bli fotballkommentator. Har du noen tips til hvordan en ansettelse av en kommentator foregår?

  Takk på forhånd :)

  Svar:
  Hei, Alexander

  Hyggelig å høre at du har lyst til å jobbe med TV-sport. Vi er alltid på jakt etter nye talenter og du er mer enn velkommen til å sende oss en stemmeprøve. Kontakt sport@viasat.no, så skal vi deg en kvalifisert tilbakemelding.

  Lykke til!

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 12:17
 7. Bitrate på viaplay

  Spørsmål fra Jon Agustsson :

  lurer på hvorfor dere har så lav oppløsning og bitrate på viaplay sendinger. går ikke ann å koble pcen til en stor tv siden det er altfor dårlig kvalitet på bildet. og da er det dyrt å betale nesten 100 kr for å fotball kamp når man må se i et lite vindu på pc skjermen. fikser dere ordentlig kvalitet sånn at man kan se på en stor tv, så betaler jeg gjerne :)

  Svar:
  Hei, Jon

  Takk for innspill. Microsoft Silverlight er standard mediaspiller for alt innhold på Viaplay. Silverlight støtter smoothstream, noe som sikrer “smoothstream” uavhengig av netthastighet eller kjerneprosessorkraft. Fokuset er først og fremst å sikre at sendingen flytter for alle. Dersom du har en kraftig PC med rask brådband så vil du automatisk få bedre bildekvalitet. Vi leverer bitrate fra 500kbps – 2000kbps avhengig av nett og prosessorkraft. Standard oppløsning er 702 x 460.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 12:35
 8. Forbedringspotensiale

  Spørsmål fra G:

  1. Kanalpakkesystemet er avleggs. Vi har blitt lovet pay-per-view i årtier fra bransjen, men dette har helst materialisert seg til leiefilm. Nå ønsker vi å kunne skreddersy kanalene slik vi selv vil se sammensetningen. Kan dere love å utvikle dere på dette? Ellers blir det sånn enten eller greier for meg som abonnent. Det lander nok helst på minimumspakken fort da, siden jeg ikke er særlig avhengig av TV-titting sånn i utgangspunktet. Dere må huske at det er mye materiale å se på rundt omkring ellers. Hvorfor skal jeg betale for en stor kanalpakke når jeg ikke er interessert i mye av kanaltilbudene? Ikke er jeg særlig opptatt av sport, så da kan en sjalte bort 90 % av tilbudet på den siden. Håper dere tar poenget!

  2. Hvorfor kan dere ikke sortere kanalene i den rekkefølgen en abonnerer på kanalene? I dag må en gå igjennom mange kanaler som en ikke abonnerer på i hovedlisten. Ja, jeg vet det går an å skreddersy selv i en ekstra liste som har personlig preg. Men, det må jo kunne gå an å gjøre sorteringsjobben for kunden betraktelig enklere ved å liste de kanalene han/hun betaler for aller først i listen.

  3. Jeg har litt fartstid med Get, men de leverer ikke på mitt nye bosted. Get har bedre synlige menyer enn dere. Skal det være nødvendig å måtte kjøpe større TV-skjerm allerede nå, når jeg i utgangspunktet hadde tenkt å se teknologiutviklingen på TV-apparater bittelitt an? Har en Grundig Cinema 32 LXW, som har veldig skarpt bilde (kostet omkring 10 lakser for kun få år siden). Skjerpings!

  4. Mister en opptakene sine om en går tilbake til en mindre kanalpakke? Da forutsier jeg at opptaket lå på en av kanalene som en sluttet å abonnere på.

  5. Hadde det ikke vært greit å lage en nettsky hvor kundene kunne samlet opptak som de syntes var greie å se på igjen en gang senere?

  Svar:
  Hei, G  Takk for innspill. Det finnes argumenter både for og i mot fritt kanalvalg. Vi har falt ned på en løsning vi tror ivaretar interessene til flest mulig. Vi tror helt fritt kanalvalg ville gjort TV-tilbudet både dårligere og dyrere for publikum. Hos Viasat velger du selv hvilken pakkesammensetning du ønsker.

  Vi vil følge opp forslaget om å lage en kanalliste som lister de kanalene en abonnerer på først. Per idag vil det være vel anvendt tid å lage personlige favorittliste.


  I løpet av de neste månedene vil menybildene i HD-mottakerne våre få helt nye og mer lettleste menyer.

  Opptak som er lagret i en HD-PVR kan bare spilles av så lenge en abonnerer på den aktuelle kanalen.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 12:42
 9. Dårlig bildekvalitet

  Spørsmål fra Batman:

  Hvorfor leverer dere ikke bedre bilde og lyd kvalitet på web? Når dere tar 200,- i mnd forventer man HD kvalitet! "Alle" andre tilbydere i Norge leverer HD på web!

  Svar:
  Hei, Batman

  På www.viaplay.no bruker vi såkalt smoothstream-teknologi for å gi seeren et bilde tilpasset den enkeltes bredbåndslinje. Smoothstream gjør at bildet hakker mindre, men har du lav bitrate kan bildet oppleves som noe grøtete. Med en god bredbåndslinje skal du ha HD-kvalitet på bildene fra Viaplay.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 12:46
 10. Danser/døvetolk

  Spørsmål fra Kattem:

  Hvor gammel kan en parabolantenne bli?

  Svar:
  Hei, Kattem

  Hvor gammel en parabolantenne kan bli avhenger helt og holdent av hvor godt du tar vare på den. Viasats antenner er laget for å holde i minst tjue år.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 12:49
 11. Prisen på Champions League på viaplay

  Spørsmål fra Harald:

  Hei!
  Prisen for en CL-kamp er 100 kr. Hvordan kan dere rettferdiggjøre en slik høy pris?
  I løpet av en sesong er det, om favorittlaget kommer til finalen, 13-15 kamper. Dersom man trekker fra gratis-kamper på viasat4 (finale, en semi- og en kvartfinalekamp) blir det minst 10 kamper, dvs 1.000 kr. Ekvivalent tre måneder Premier League-fotball, hvor man får tilgang til 10 kamper pr helg.
  Har dere tenkt å revurdere prisen eller lage pakker av den typen TV2 har på sin "sumo"-tjeneste?

  Svar:
  Hei, Harald

  På Viaplay har vi lagt oss på en pris på enkeltkamper vi mener er riktig og fornuftig. I tillegg har vi flere attraktive pakker. Betaler du 199 kroner per måned får du tilgang til all sport, filmer ,serier og dokumentarer på www.viaplay.no. Det er mener jeg er mye innhold for en lite penger.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 12:56
 12. bindingstid

  Spørsmål fra Erik:

  Hvor lang bindingstid er det på viasat parabol abonnoment?

  Svar:
  Hei, Erik

  For nye kunder som tegner abonnement har Viasat en avtaleperiode som strekker seg over 12 måneder + to måneder med fri tilgang til alle kanalpakkene våre. Etter avtaleperiodens slutt går du over til løpende abonnement. Viktig å huske på at du ved å inngå en avtaleperiode får en HD-mottaker til én krone, samt at du får gratis innstallasjon.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:05
 13. Viaplay.no

  Spørsmål fra Are Wangsholm:

  Hei, jeg så kampen Barcelona - Real Madrid på viaplay.no 3/5 og jeg lurte på om det er vanlig at streamen detter ut under kamper? Jeg har lyse nett koblet til pcen med gigabit ruter så farten er ikke noe problem, og har prøvet Opera, Chrome, Firefox og IE9 og alle har problemer med streamen, har du noe forslag til hva som kan stabilisere viaplay streamen?
  Jeg lurer også på om det går an å få høyere kvalitet stream fra viaplay.no? tilsvarende tv2 sport på nett.

  Svar:
  HEi, Are

  Huff, dette er jo bare å beklage. Og nei, det er ikke vanlig at sendingen faller ut. Vi forsøker å finne ut hvorfor dette skjer, har blitt bedt om å henvise kunder som opplever dette til en link som automatisk vil sende nødvendig info til våre teknikere for feilsøking. Det skal fungere like bra på alle nettlesere på PC-er. På Mac anbefaler vi å bruke Firefox. Vi jobber stadig med å forbedre tjenesten, og med vår smoothstream-teknologi mener vi at vi er fullt på høyde med våre konkurrenter hva gjelder kvalitet.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:11
 14. Dekodere, dekodere....

  Spørsmål fra Daniel Brenden:

  Hei, ser med stor undring at ingen av de store leverandørene i dag tilbyr habile løsninger, som inkluderer coaks og tv-kort for den vanlige forbruker på TV-Fronten.

  Jeg er klar over at det er store rettighetstvister som må løses ved overføring på andre plattformer, men som en vanlig person, med diverse Apple-enheter, pcer og lignende enheter så er det for min del en skikkelig ulempe å måtte strekke coaks for å motta tv-signaler. Helst ser jeg for meg en løsning som autensierer på brukernavn-basis som gir meg ubegrenset adgang til tv-innhold på enheter jeg disponerer. Er dette veldig vanskelig ?

  Jeg mener så at viasat er en stor aktør i det norske markedet, dermed bør de kunne forhandle fram en habil plattformsuavhengig løsning. Jeg er ikke interessert i noe viaplay-tull som ikke viser livekanaler, eller lar meg betale for enkeltkanaler i en tidsbegrenset periode.

  hjelp meg med å bruke fremtidens tv-løsninger over internett!

  Svar:
  Hei, Daniel

  Vi arbeider målbevisst med å utvikle løsninger som gir tilgang til TV-innholdet på alle enheter. Vi tar forslaget ditt med i dette arbeidet. Du kan se frem til positive nyheter frra oss når rettigheter er avklart og ny teknologi er testet.

  Med vennlig hilsen

  Øystein

  Besvart: 6. mai 2011 13:13
 15. Produktet Viaplay

  Spørsmål fra En litt småfrustrert kunde:

  Jeg må si jeg er meget skuffet over deres produkt Viaplay. Dere har et godt utvalg av filmer og serier, men det er et par problemer:
  For det første er det ikke i nærheten av de mulighetene som Tv2 har eller det Canal Digital har for Go!, det innebærer å se hva slags kvalitet man får gjennom streaming. Det er lavere oppløsning, ikke mulighet til å se i fullskjerm og samtidig jobbe på den andre skjermen og det henger oftere(gjerne under store fotballkamper).
  I og med at dere følgelig har satset så mye på Viaplay, er dere godt fornøyd med produktet når dere sammenligner med produktene til konkurrentene?

  Svar:
  Hei,

  Hyggelig å høre at du liker utvalget av filmer og serier på www.viaplay.no, men naturligvis leit at du ikke er fornøyd med kvaliteten.
  For å gi flest mulig best mulig bilde benytter vi oss av en teknologi kalt smoothstream. Fordelen med smoothstream er at det sikrer lite hakking og en jevn strøm til alle. Enkelte kan oppleve at dette går på bekostning av bildekvaliteten. Vi jobber med å finne en løsning som kan gi alle kunder muligheten til å ha Silverlight på to skjermer samtidig.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:20
 16. PVR-dekoder

  Spørsmål fra Bjørn T. Jønsson:

  Hei,

  Jeg lurer på om vi som opplever mye feil på PVR-dekoderen vår kan få byttet den til den nye modellen som kommer nå? Et lite mellomlegg kan jeg akseptere for å oppgradere, men full pris er ikke aktuelt.

  Noen av feilene er:

  Dekoder slår seg av; den skifter til kanal 1 uten at noen har rørt fjernkontrollen; opptak blir avbrutt; den spør noen ganger om vi vil stoppe opptak eller fortsette å se på TV, selv om vi har to antenneledninger inn; hvis vi sletter opptaksbestillinger, blir alt det vi allerede har tatt opp i samme serie også slettet.

  Svar:
  Hei, Bjørn

  Har du opplevd mye problemer med PVR-mottakeren din anbefaler jeg deg å ta kontakt med Viasats kundeservice på 81522022. Her vil vi garantert finne en løsning du er fornøyd med.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:22
 17. HTPC

  Spørsmål fra Kjetil:

  Hei. Jeg har en HTPC koblet til TV'n. Denne har blu-rayspiller og satelittkort. Dette gjør at jeg har kun en boks som kjører alt. Men den får jeg ikke lov til å se viasats kanaler på, uten å gjøre noe ulovlig i alle fall. Har dere noen planer for å la oss som ikke ønsker å fylle opp TV-benken med mange forskjellige enheter faktisk bruke alternativt utstyr?

  Svar:
  Hei, Kjetil

  Per dags dato har vi dessverre ingen løsninger som gjør at du kan klare deg uten en mottaker godkjent av Viasat, men hva fremtiden vil bringe er det naturligvis vanskelig å spå.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:28
 18. Opptak

  Spørsmål fra G:

  Får en gamle opptak tilgjengelige igjen, dersom en gjenåpner en kanalpakke som inneholder kanalen opptaket ble gjort i fra?

  Svar:
  Hei,

  Ja, så lenge kortet dit er autorisert for den aktuelle kanalen kan du se på opptaket.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:31
 19. Layout!

  Spørsmål fra Bajas:

  Viasat har til sammenligning med Canal Digital en forferdelig layout på menyene sine. For ikke å snakke om mulighetene, som feks. canalliste som man selv kan flytte kanalane på. Når er det vi forbrukere kan forvente en større forandring?

  Svar:
  Hei, Bajas

  Alle HD-mottakerne til Viasat får ny layout på menyene i tiden fremover. På HD-mottakerne våre kan du lage en personlig favorittliste med kanalene i den rekkefølgen du ønsker.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:35
 20. TV3 og Viasat4 i HD

  Spørsmål fra Rune Rønningen:

  Hei!
  Når kommer TV3 og Viasat4 i HD?

  Svar:
  Hei, Rune

  Vi jobber med å finne en lanseringsdato for TV3 HD. Vi ser også på muligheten for å kunne tilby Viasat 4 i HD.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:36
 21. Avbryte

  Spørsmål fra Ola Johansen:

  Hei,
  Hadde tidligere et mnd abonnement og ViaPlay, hvorfor kan man ikke avbryte dette via nettsiden. Må da være lettere for brukerne, og for dere at de kan det ?

  Og resten av tjenesten er ikke akkurat brukervennlig heller. Hvis man søker etter innhold, så finner man kun de 5 eldste.

  Håper dere ser over løsningen og lanserer noe som fungerer bedre for sluttbrukerne, ville økt salget deres nok en del også.

  Svar:
  Hei, Ola

  Takk for gode innspill. Man kan si opp via nettsiden, men per dags dato finnes det ingen mulighet for kunder til å si opp selv via DinSide, men vi jobber med å utvikle denne funksjonen. Vi ønsker å være best på brukervennelighet, så innspillene dine skal helt klart tas til etterretning.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:45
 22. Hvit tekst gul bakgrunn

  Spørsmål fra John L.:

  Hei!
  Jeg klarer ikke lese teksten i OSD dere serverer ettersom teksten er hvit på gul bakgrunn... Dette skulle vært valgbart.

  En annen ting, hvordan stiller dere dere til uavhengige dekodere som ikke er levert fra dere?

  Svar:
  Hei, John

  Takk for innspill. Vi allerede i gang med å endre layout og bakgrunnsfarger i menyene på alle HD-mottakerene.
  Når det gjelder bruk av dekodere som ikke er godkjent av Viasat, har vi ingen konkrete planer om å tillate bruk av slike.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:50
 23. Viasat Fotball

  Spørsmål fra Daniel:

  Når blir Viasat Fotball tilgjengelig for Canal Digital-kunder?

  Svar:
  Hei, Daniel

  Er du parabolkunde og ønsker tilgang til Viasat Fotbal, anbefaler jeg deg å vurdere Viasat. Er du kabel-TV-kunde hos Canal Digital, håper vi å kunne tilby Viasat Fotball i nærmeste fremtid.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:52
 24. Svenske TV-kanaler

  Spørsmål fra Herman:

  Vil vi noengang få se svenske SVT, TV4, osv. på med norske abbonement? evt. som en "Sverige"-pakke?
  Savner virkelig den tiden da vi hadde antenner og fikk inn kanaler fra andre siden av grensa!

  Svar:
  Hei, Herman

  Per dags dato har vi ingen distribusjonsavtale med SVT eller TV4, og jeg kan dessverre ikke love at det vil skje endringer her i nærmeste fremtid.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:55
 25. Nett-TV

  Spørsmål fra No name, no shame:

  Hei.

  Enkelt å greit spørsmål: Hvorfor er dere så dyre på nett-tv, og har så dårlig kvalitet?

  Er det Pga. Solér? må jo koste formue og fly han inn hver champions league kamp.

  Svar:
  Hei,

  Synd å høre at du synes vi er for dyre. Et månedsabonnement på totalpakken på www.viaplay.no koster 199 kroner. MEd tilgang til filmer, dokumentarer, serier og all direktesendt sport, mener jeg du får veldig mye igjen får pengene. Når det gjelder reisebudsjettet til Erik er dette faktisk overraskende lavt.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 13:59
 26. Gamle modellen

  Spørsmål fra Werner :

  Hei!
  Hva skal vi med gamle modellen gjøre no,vi som har slitt med treghet,fastlåsing og en masse iritasjoner i flere år.

  Svar:
  Hei, Werner

  Har du en gammel mottaker anbefaler jeg deg å ta kontakt med kundeservice på 815 22 022, så kan de gi deg et godt tilbud på en av våre nye mottakere. Vi har jobbet svært målrettet med å sikre at de nye mottakerene skal være driftsikre og raske. Med en ny HD-mottaker kan jeg garantere at du vil få en mye bedre TV-opplevelse fremover.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:04
 27. Kanal

  Spørsmål fra Jon :

  Når får Viasat en sci-fi-kanal? Altså en kanal som f.eks. syfy med kun sci-fi-programmer. Ja, spørsmålet er ikke teknorelatert men en stor del av teknofolk er også sci-fi-fans.

  Svar:
  Hei, Jon

  Takk for godt innspill. Vi viser Sci-Fi-filmer og serier på en rekke kanaler, men har ingen dedikert Sci-Fi-kanal. Forslaget ditt videresendes til TV1000-gjengen, så får vi se hva de sier til forslaget.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:08
 28. viasat golf card

  Spørsmål fra magnus:

  Hei,

  Jeg har sendt forespørsel om viasat golfcard via deres skjema på viasatgolf.no

  Fikk i posten, men kortet manglet. Kan du hjelpe med dette?

  Svar:
  Hei, Magnus

  Alle Viasat Golf Card-kunder skal ha mottatt golfkortet i folderen som fulgte med pakken som sendes per post. Ta kontakt med sport@viasat.no, så hjelper de deg med et nytt kort slik at du så rakst som mulig kan spille på norske og svenske baner.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:11
 29. IP-TV via annen leverandør

  Spørsmål fra Sebastian Steinmann:

  Dersom et borettslag har fiber fra en annen leverandør enn det dere oppgir som tilbydere, vil det være mulig å få IP-tv direkte fra Viasat?

  Hva slags båndbredde vil ip-tv oppta, og hva er anbefalt hastighet for å kunne nyte Internet OG ip-tv?

  Svar:
  Hei, Sebastian

  Viasat eier ikke et eget IPTV-nett og tilbyr sine kanalpakker på IPTV kun via samarbeidsparnere. Anbefaler deg å ta en prat med styret i boretslaget der du bor slik at dere kan vurdere en alternativ løsning.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:14
 30. Nett-TV i HD?

  Spørsmål fra Jonn:

  Vil Viaplay få HD sendinger i framtden? Eventuelt bare bedre kvalitet på SD sendingene? Har kun sett Champions League på Viaplay, men kvaliteten er fryktelig dårlig, selv for å være SD.

  Svar:
  Hei, John

  Vi jobber hele tiden med å forbedre kvaliteten på www.viaplay.no. Vi tilpasser bildekvaliteten på www.viaplay.no etter kvaliteten på brukerens bredbåndslinje, og har du en kraftig bredbåndslinje vil du i flere tilfeller kunne se sendinger på Viaplay i tilnærmet HD-kvalitet.

  Med vennlig hilsen

  Øystein

  Øystein

  Besvart: 6. mai 2011 14:22
 31. Zebra og Max

  Spørsmål fra Sjur Elstad:

  Hei,

  Hvorfor har dere ikke Tv2 Zebra og Max? Dere burde forhandle dere frem til de kanalene snarest.

  De fleste andre har det, og etter å ha flyttet fra et sted Get hadde kabel til et sted der jeg har Viasat inkl så er det utrolig irriterende at dere mangler 2 så vanlige og populære kanaler.

  Svar:
  Hei, Sjur

  Takk for innspill. Ganske riktig. Vi har ikke distribusjonsavtale med TV2 Zebra og Max. Årsaken er først og fremst at disse kanalene foreløpig har eksklusive avtaler med en av våre konkurrenter. Er du Viasat-kunde har du på samme måte eksklusiv tilgang til våre sport-, film- og dokumentarkanalene.

  Med vennlig hilsen

  Øystein

  Besvart: 6. mai 2011 14:28
 32. Champions League i 3D

  Spørsmål fra Smilla:

  Sender dere finalen i Champions League i 3D og hvordan kan jeg se den kampen?

  Svar:
  Hei, Smila

  Ja, vi sender finalen i UEFA Champions League i 3D! Du finner Viasat 3D på kanalplass 26. Du trenger en 3D-TV, 3D-briller, en Viasat HD-mottaker og et Viasat Gull-abonnement. Jeg lover deg en spektakulær opplevelse.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:33
 33. Golf

  Spørsmål fra Odne:

  Er det noen sjanse for å få Viasat Golf i HD noengang?

  Svar:
  Hei, Odne

  Vi har ingen konkrete planer om å gjøre Viasat Golf til en ren HD-kanal, men her kan det fort skje endringer. Vi viser det meste av den beste golfen allerede i HD på Viasat Sport HD.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:36
 34. Skifte til større hardisk i Pace sin første HD-mottager

  Spørsmål fra Erlend Øxseth:

  Vil den funke med å skifte fra WD Green series 250 GB til den nyere WD Green 2 TB?

  Svar:
  Hei, Erlend

  Svaret er nei. Filsystemet på våre HD-PVRer klarer opptil 460 gigabite.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:40
 35. For mange kanaler med dårlig bildekvalitet

  Spørsmål fra Erlend Øxseth:

  Det har blitt helt nydelig å følge F1 og WRC nå. Etter at noen kanaler er kommet på lufta i HD har jeg nesten helt slutta å se på SD-kanaler (til og med i forminsket bildestørrelse!!!) Nå som sikkert mer enn 90% prosent har HD-TV. Vurder (om nødvendig) å kutte ned på antall kanaler og sørg for at alle kanalene sendes i HD.

  Svar:
  Hei, Erlend

  Veldig hyggelig å høre at du setter pris på motorsporttilbudet på Viasat Motor HD. Vi vurderer fortløpende å utøke HD-tilbudet vårt.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:42
 36. Planer om nytt grensesnitt?

  Spørsmål fra Kjell:

  Hei!

  Jeg har en Pace HD-dekoder (til kr 1). Denne dekoderen har det dårligste grensesnittet jeg noen gang har vært ute for, og jeg vet om mange andre som deler mine tanker. Fargevalget gjør at det ofte er vanskelig å lese menyene/informasjonen, og bruken av fjernkontrollen er heller ikke noe bra. For eksempel er dette den første dekoderen jeg har møtt på som ikke har en enkel og kjapp kanalliste, man må desverre inn på en treg EPG hvis man leter etter en kanal.

  Har dere planer om å gjøre noe med dette?

  Svar:
  Hei, Kjell

  Vi jobber for tiden med å endre grensesnittet på alle HD-mottakerene våre. Pace 830 får nytt grensesnitt i løpet av høsten. Du kan dobbeltklikke på EPG for å komme rett inn på listen. Når du er inne kan du bruke CH+ og CH- på fjernkontrollen til å bla til forrige/neste side.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:50
 37. Motor HD til Canal Digital

  Spørsmål fra Pål Torgersen:

  Hei!

  Er lei fotball-nyhetene til CD.
  Når vil Viasat og CD greie å forhandle seg fram til en avtale om å gi oss motor-geek'ene Viasat Motor HD?? Vil se F1 i HD!!!

  Svar:
  Hei, Pål

  Vi håper snart å kunne tilby Canal Digitals kabel-TV-kunder hele Viasat sportsportefølje, også HD-kanalene. Anbefaler deg å ta en titt på www.viaplay, hvor alt av sport fra Viasat er tilgjengelig via nett.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:55
 38. Muldyr

  Spørsmål fra Kjøttet:

  Hei.
  Er det sånn at hvis man krysser en hest med et esel, så får man et muldyr?
  Og hvorfor er ikke muldyr forplantningsdyktige?

  Svar:
  Hei, Kjøttet

  Ønsker du svar på dette spørsmålet anbefaler jeg deg å se mer på den rendyrkede naturkanalen Viasat Nature.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 14:57
 39. HTPC

  Spørsmål fra rofl:

  Har Viaplay noe planer om å støtte mediasentersystemer ala XBMC/Boxee/Plex sånn som feks Netflix o.l. gjør i USA?

  Svar:
  Hei,

  Viasat ønsker å være tilgjengelig p åflest mulig plattformer. Nylig lanserte vi en egen app for Viaplay i LGs TV-er med NETCAST-funksjon. Mye spennende som skjer på dette feltet fremover, så her er det bare å følge med.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 15:00
 40. Viasat Motor

  Spørsmål fra Joar:

  Blir det snart mulig å bestille enkle kanaler?
  Viasat Motor for eksempel, her må man bestille full pakke med fotball osv for å få den?

  Svar:
  Hei, Joar

  Vi har per dags dato ingen konkrete planer om å ta Viasat Motor ut av sportspakken. Tar du en titt på tilbudet på www.viaplay.no, er det der mulig å kjøpe enkeltvis tilgang til løp og stevner.

  Med vennlig hilsen

  Øystein

  Besvart: 6. mai 2011 15:03
 41. Viasat HD kanaler på kabel TV

  Spørsmål fra Tom Reiertsen:

  Hei,

  Jeg har (dessverre) kabel-TV fra Canal Digital, og får dermed ikke inn Viasat Sport HD og Viasat Motor HD (kun SD-signal til meg). Er dere kommet nærmere noen avtale med Canal Digital om distribusjon av deres HD kanaler også i CD's kabel-TV nett? Jeg er i utgangspunktet mest interessert i å få sett Formel 1 i HD.

  Svar:
  Hei, Tom

  Hyggelig å høre at du ønsker tilgang til Viasat Motor i HD. Vi håper vi snart kan kunne tilby Cana Digitals kabel-TV-kunder hele Viasats sportsportefølje, samt HD-kanalene.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 15:07
 42. Ethernet-tilknyttingen

  Spørsmål fra G:

  Hei
  Hva er det RJ-45 gir av ekstra brukeropplevelser. Har ikke koblet den enda.

  Trenger man den for å oppdatere firmware også?

  Jeg er nokså ny bruker av ViasatPlussHD 865, og har ikke opplevd noen problemer med opptakene, annet enn at EPG er dårlig satt opp og har dårlig timing, slik at en får mye lengre opptak enn hva programmet varer.

  Vil en firmwareoppdatering kunne fikse slike problemer som beskrives i tråden her, slik at en slipper å bytte til nyere modell?

  Svar:
  Hei,

  RJ-45 gir deg tilgang til nedlasting av Viaplay. Firmware lastes bare ned fra satellitt. Du kan selv stille inn hvor mange minutter (1-15)som legges til før/etter opptak. Anbefaler deg å ta en titt på mulighetene du har med Viaplay også. Velg og vrak blant filmer, serier og dokumentarer - uten at du trenger å tenke på å måtte huske å ta opp.

  Med vennilg hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 15:17
 43. Alternative lydspor

  Spørsmål fra KS:

  Hei!

  Før kunne en som regel velge andre lydspor på fotballsendingene og med det unngå en del inkompetente kommentatorer. Er det rettighetsgrunner til at dette ikke er tilgjengelig lenger, eller er det mulig å få til? Er det evt mulig å sende lydspor uten kommentator?

  Svar:
  Hei,

  Takk for innspill. Er du parabolkunde hos Viasat har du faktisk mulighet til å velge kommentatorspor på Viasat Golf og Viasat Motor. Av produksjonstekniske årsaker har vi ikke samme muligheten på Viasat Fotball og Viasat Sport.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 15:20
 44. Dårlig dekning på NettTV

  Spørsmål fra Daniel McDonnell:

  Jeg har sendt inn klager grunnet at jeg har kjøpt kamper både enkle og i pakker, uten at dere har hatt båndbredde til å levere det. Særlig El Classico har vært ubrukelig, men også enkle kamper som Liverpool i Europa Liga. Jeg prøvde å få refundert utgiftene, men fikk ingen svar. Er det mulig å få igjen disse pengene nå?

  Svar:
  Hei, Daniel

  Beklager at du har hatt problemer med Viaplay. Anbefaler deg å sende en ny e-post til Viaplays kundeservice, slik at du kan få refundert utgiftene dine.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 15:24
 45. Problem med dekoder ?

  Spørsmål fra Daniel:

  Heisann!
  Jeg par pvr dekoderen deres...er det faktisk sånn at det ikke er muligt å skru opp lyden med kontrollen til dekoderen ? Har også fått trådløs sender til viaPlay,men det virker ikke helt problemfritt...Ender bare opp med "venligst vent" uansett hva jeg vil se...

  Svar:
  Hei, Daniel

  For å styre lyden med fjernkontrollen må du konfigurere fjernkontrollen med kode for din TV. Ta en titt i bruksanvisningen eller se forklaring under kundeservicesidene på www.viasat.no. Når det gjelder problemene med de trådløse routerene, bør du ta kontakt med Viasats kundeservice på 81522022.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 15:28
 46. Hockey

  Spørsmål fra Glenn:

  Litt irriterende å gå glipp av en del hockey med disse hyppe reklameinnslagene deres. Er dette noe som har kommet for å bli?

  Svar:
  Hei, Glenn

  Ja, dette er nok noe som har kommet for å bli. Reklameavbruddene i sendingen er lagt inn av det internasjonale ishockeyforbundet, og vi forholder oss således til de retningslinjene som allerede er lagt.

  Det var alt jeg fikk tid til i denne omgang. Har mottatt veldig mange gode spørsmål i dag, og beklager til de jeg ikke har rukket å svare.

  Husk at dere alltid har vår kundeservice tilgjengelig på 81522022.

  Med vennlig hilsen

  Øystein
  Besvart: 6. mai 2011 15:34

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen