- TV2 har for gode forhold
Teknofil

- TV2 har for gode forhold

Annonsør­innhold
Les hele saken »
RiksTV og NTV har tidligere fått refs fra Post- og teletilsynet for sin behandling av kanaltilbudet for TV2 i bakkenettet. PT mener dagens vilkår bryter med konsesjonen RiksTV fikk for å kunne distribuere TV til Norges befolkning. NTV, RiksTV og TV2 klaget inn PTs vedtak til Samferdselsdepartementet, men PT vil ikke vike på sine utsagn.

For gode avtaler for TV2
Bakgrunnen er at TV2 har avtale med RiksTV som sikrer at kanalen blir distribuert gjennom bakkenettet når TV2 går over til betalingskanal i 2010. I avtalen har RiksTV også satt en pris på hvor høyt TV2-pakken kan prises for sluttbruker. Slike avtaler er det ingen av de andre innholdsleverandørene som har klart. PT mener disse avtalene gir TV2 en betydelig fordel i forhold til andre innholdsleverandører i bakkenettet.

– Mens RiksTV har påtatt seg detaljerte pris- og kostnadsdekningsforpliktelser for TV2-pakken frem til 2021, har de øvrige kringkasterne ingen visshet for under hvilke vilkår deres pakker vil bli solgt og tilbudt. Dette utgjør en betydelig konkurransefordel for TV2 Gruppen og deres kanalportefølje og vi mener de øvrige kringkasterne blir diskriminert, sier direktør i PT Willy Jensen i en melding.


PT mener det er ekstra ille at dette gjelder nettopp TV2 som sammen med Telenor og NRK står som eier av NTV og RiksTV

Jobber med forhandlinger
Samferdselsdepartementet vil behandle saken i nærmeste fremtid, men RiksTV selv mener de ikke bryter konsesjonen. Svein Ove Søreide har tidligere påpekt ovenfor Teknofil at både TVNorge og MTG med TV3, Viasats kanalpakker og Viasat 4, begge har kontraktsfestet rett til å selge sine kanaler gjennom RiksTV. TV2 har derimot kommet såpass langt i sin strategi at det har vært praktisk mulig å gjøre avtaler allerede nå.

Viasat-direktør Erik Z. Børresen bekrefter at de har denne retten.

- I utgangspunktet har vi mulighet for å fremforhandle distribusjon, men vi er ikke ferdige med dette, forteller han til Teknofil.


Selv har han liten lyst til å gå inn i konflikten mellom RiksTV og PT og om Viasat føler TV2 har bedre vilkår enn dem selv i bakkenettet.

- Jeg ønsker ikke mene for mye om dette. Det er enda litt prematurt og vi må først se hva Samferdselsdepartementet mener i saken, opplyser Børresen.

Vil du få TV3 som gratiskanal?
MTG og Viasat hadde i utgangspunktet et ønske om å få distribuert sine kanaler TV3 og Viasat 4 gratis ut til Norges befolkning via bakkenettet. Dette fikk de ikke gjennomslag for og måtte la kanalene bli en del av betalingstilbudet fra RiksTV. I reforhandlingene åpnes det for at dette kan endres, men Børresen vil heller ikke si om dette står på agendaen for avtalene som det nå skal forhandles om.

- Jeg vil ikke si for mye om vår strategi fremover, men vil først se hva Samferdselsdepartementet nå sier og se hvordan bakkenettet vil bli når det åpnes for flere kanaler, sier Børresen til slutt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen