- Trygt med mobil i bil

Det har vært en opplest og vedtatt sannhet i årevis nå: Prater du i mobilen mens du kjører, øker du faren for å forårsake en bilulykke.

Nå blir denne "sannheten" satt på prøve av to studenter ved Berkley-universitetet i USA. Studentene Saurabh Bhargava og Vikram Pathania mener nemlig at det ikke er noen sammenheng mellom antall bilulykker og bruken av mobil under kjøring.

I sine undersøkelser studerte de to studentene frekvensen av mobilbruk i bil etter klokken 21 om kvelden på ukedager. Mange mobiloperatører i USA tilbyr gratis ringing til sine kunder etter dette tidspunktet. I følge studentene burde ulykkesstatistikken dermed også forverres etter klokken 21.

Men det har den ikke gjort. I følge ulykkesstatistikken mellom 1987 og 2005, har det ikke skjedd flere bilulykker på kvelden i ukedagene etter at mobilbruk ble populært i USA, skriver UC Berkley News.

- Vi ble ganske sjokkert. Kanskje bilførere ikke er så irrasjonelle som vi tror de er. I virkeligheten kan det hende bilførere er klar over faren ved å bruke mobil i bilen, og at de justerer kjøremønsteret sitt deretter, sier Bhargava.

(Kilder: UC Berkley News)

Kommentarer (10)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen