- Teleskatt gir lønnspress

- 300.000 nordmenn får i dag bredbånd betalt av arbeidsgiveren sin. Langt flere får mobiltelefonen betalt av jobben sier Per Morten Hoff, generalsektretær i IKT-Norge.

 

"Høl i huet"
Ekstraskatten, som det er bred politisk enighet om, vil bringe 980 millioner skattekroner inn i den velfylte norske statskassen neste år, fra arbeidstakerne.

Men NHO tror arbeidsgiverne får regningen uansett. - Det er ikke urimelig å tro at det vil komme krav om lønnskompensasjon, sier NHOs informasjonsdirektør Finn Langeland til forbruker.no. Loven er ”høl i huet”, mener han.

 

Privat på jobb
Ekstraskatten på privat bruk av mobiltelefon kan dessuten bli vanskelig å praktisere, om ikke folk legger igjen sin arbeidsgiverbetalte mobil på jobben og bruker sin private mobil etter arbeidstid.
Hoff mener dette vil føre til at flere vil velge å gjøre sine private samtaler innenfor arbeidstiden, med derav følgende tap av produktivitet.

 

Forenkling?
Men Finansdepartementet mener den nye skatteordningen er en forenkling.

- I utgangspunktet vil en ansatt som disponerer en mobiltelefon til enhver tid være omfattet av disse reglene, prinsipielt sett på samme måte som den ansatte er det i dag, forklarer statssekretær Roger Sandum i Finansdepartementet til forbruker.no.

 

Fleksitid
Hoff mener Finansdepartementet tar lite hensyn til behovet for fleksibilitet i aqrbeidslivet, hvor grensene mellom arbeidstid og fritid blir staig mer uklar.

- De rød-grønne sier de er opptatt av fleksibilitet. NÃ¥ som de snakker om sekstimersdag, burde de i hvertfall ikke gjøre det dyrere for folk som vil jobbe hjemmefra, sier Hoff. 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen