(Bilde: Lise Gagne / Istockphoto)

– Telenor villeder kundene

Du har kanskje sett Telenors reklamer for abonnementet Fri venner på TV, hvor scener med "folkefest" i studo blir ledsaget av fraser som "Billigere enn du tror” og "skikkelig billige [abonnement]". Nå får Telenor kjeft av Forbrukerombudet, som krever reklamene fjernet eller endret.

8,7 ganger så dyrt

Ifølge ombudets undersøkelser er ikke Fri venner noe billig abonnement i det hele tatt. På Telepriser.nos oversikt over norske mobilabonnement, er Fri venner nemlig hele 8,7 ganger så dyrt som det billigste abonnementet i samme kategori.

"Basert på denne rapporten og disse tallene er vi av den klare oppfatning at Telenor
FriVenner ikke kan karakteriseres som et billig abonnement", heter det i et brev fra ombudet til Telenor.

Ombudet mener også at Telenors budskap om at du "kan ringe til over to millioner mennesker for 0 kroner" er en direkte feilopplysning. Du må nemlig betale en oppstartsavgift på 89 øre, også når du ringer andre Telenor-kunder.

Mangler dokumentasjon

Allerede den 10. januar kontaktet ombudet Telenor og ba operatøren dokumentere at Fri venner er et billig abonnement. Telenor har ikke gitt noen dokumentasjon til ombudet, og "vi må således legge til grunn at dere ikke kan dokumentere påstanden", heter det i brevet.

Telenor hevder på sin side at budskapet i reklamen ikke er myntet spesifikt mot abonnementet Fri venner, men heller en beskjed til folket om "[...] det faktum at tjenester fra Telenor nettopp ikke er så dyre som det viser seg at mange kunder tror", heter det i en kommentar fra Telenor til ombudet.

Telenor har frist på seg til 22. februar til å fjerne eller endre reklamene for Fri venner.

(Kilder: Forbrukerombudet, NRK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen