- Taster fra helvete


Montasje: RussellBeattie.com

Mobilprodusentene lager stadig vekk mer eller mindre kreative reklamer for å få oss forbrukere til å kjøpe telefonene deres. Mens noen satser på å fremheve teknologi og avanserte funksjoner, prøver andre å fremstille telefonene sine som brukervennlige og enkle.

I den siste reklamekampanjen for Nokia 6101, heter det at telefonen har "buttons for humans", altså taster for mennesker. Poenget finnene altså forsøker å få frem er at det under flippen skjuler seg svært brukervennlige og store taster.

Denne reklamen fikk teknologibloggeren Russell Beattie til å se rødt. Selv om han er tilhenger av Nokias enkle kamskjelltelefoner, mener han at Nokia er passe frekke med denne vinklingen. - Disse folkene har noen skikkelige baller. De ondeste forbrytelsene som noen gang har blitt gjort mot det fysiske menneskelige grensesnittet vi kaller mobiltelefontastaturet, er begått av ingen ringere enn Nokia selv, skriver Beattie i sin blogg.

Han trekker frem tastaturer han mener er noe av det minst menneskelige som noensinne er produsert. Beattie trekker blant annet frem 3650 med sirkelformet tastatur, 7610 med taster plassert på skrått, og 3200 med to tall på hver tast.

- "Taster for mennesker!" Fra Nokia! Kan du tro det?!? Det neste blir vel noe sånt som, "Produktnavn som er enkle å huske, ikke numre... selvfølgelig!", håper Beattie.

Hva syns du om Nokia og andre produsenters tastaturer? Diskutér i forumet!

(Kilder: Engadget.com, RussellBeattie.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen