– Svartskjermen ikke vår skyld

Vi fortalte i går om at enkelte brukere har opplevd svartskjerm etter å ha installert sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft.

Nå har Microsoft undersøkt saken, og mener disse problemene ikke kan skyldes oppdateringene, men at dette trolig skyldes skadelig programvare.

Selskapet Prevx, som først rapporterte om problemene, sier i sin blogg at selskapet har samarbeidet med Microsoft om å finne årsaken til problemene, og det kan virke som forklaringen kan ligge i ett tegn i registeret i Windows som har å gjøre med lagring av en såkalt REG_SZ-streng. Prevx utelukker ikke at synderen kan være skadelig programvare ("malware"), i stedet for oppdatering fra Microsoft, men årsaken er fremdeles ukjent.

Videre skal Prevx ha foretatt grundig testing av spesifikke oppdateringer fra Microsoft, og skal ha konkludert med at oppdateringene trolig ikke er en medvirkende årsak til svartskjemen.

Prevx skal nå ha beklaget overfor Microsoft at de tidligere påsto at svartskjermen skyldes sikkerhetsoppdatering, men selskapet mener fortsatt at fiksen som tidligere er blitt lagt ut via Prevx sin nettside, kan i mange tilfeller fikse problemet, men ikke alle.

(Kilder: BBC, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen