Det finnes utrolig mange konseptbilder av kommende iPhone-modeller. Her er et konseptbilde med større skjerm og "dråpeform".

– Større iPhone, tynnere iPad i 2012

Apples 2012-planer kan være avslørt.

Apple vil endre designet til hele produktserien sin i 2012, ifølge en anonym kilde til nettstedet iLounge.

Det betyr en iPhone med større skjerm, en tynnere iPad med bedre skjerm, og tynnere Macbook Pro-maskiner.

Nettstedet iLounge har ofte vært raskt ute med rykter rundt kommende Apple-produkter, og kildene deres har ofte vist seg å ha rett i spådommene sine.

Motstander av større iPhone-skjerm

En av de største endringene fra dagens iPhone 4S skal være en større skjerm, ifølge iLounge-kilden. Den tidligere Apple-sjefen var overbevist om at 3,5 tommer var den perfekte størrelsen på en mobilskjerm, da hele skjermen ville være mulig å navigere seg rundt på med én hånd.

Flere mobilselskaper har imidlertid laget langt større skjermer den siste tiden, og folk har vendt seg til å enten strekke litt ekstra på fingrene for å nå kantene, eller rett og slett bruke to hender for å bruke mobilen.

Les også: Kommentar: One Size fits nobody

Følger trenden

Med Tim Cook i lederstolen hos Apple skal dermed neste iPhone få en større skjerm på fire tommer. Det vil gjøre telefonen 8 mm lengre, og den vil i tillegg få en "tåre-formet" fasong, hvor toppen av mobilen er tykkere enn bunnen.

Det er også forventet at mobilen vil få en LTE-chip, altså 4G-støtte. Om dette vil fungere i Norge er en helt annen sak, da mobilselskapene i Norge ikke satser på 4G-telefoner enda.

Tynnere iPad

I tillegg til ryktene om Apples kommende telefon, fortalte kilden også om det neste nettbrettet fra Apple.

Som tidligere rykter har sagt vil iPad 3 antageligvis bli tynnere (0,7 mm). Den vil i tillegg få en langt bedre skjerm, med fire ganger så høy oppløsning som dagens iPad 2.

Les også: iPad 3 får svært høyoppløst skjerm

Ifølge iLounge sine kilder vil nettbrettet kunne vises frem allerede i januar, men vil antageligvis ikke være klar for salg før i mars 2012.

Hørt det før?

Vi har hørt lignende rykter i lang tid, og sist gang dreide det seg hovedsaklig om den nye iPhonen som skulle slippes i oktober, på den tiden antatt å være iPhone 5.

Så kom iPhone 4S, og alle ryktene om 4G, større skjerm og nytt design viste seg å være feil.

Den nye iPhonen med alle disse spesifikasjonene skal imidlertid ha vært en realitet før iPhone 4S ble sluppet. En kilde til Business Insider hevdet han prøvde prototypen av iPhone 5, som hadde større skjerm og nytt design.

Les også: Årets mobil er kåret

(Kilde: iLounge)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen