- SSD populært om 3-4 år

Sjefen for Seagate, William Watkins, uttrykker skepsis til SSD ("Solid State Drive")-baserte lagringsenheter i et intervju med Cnet.

Foreløpig har SSD et stort handikap med tanke på lagringskapasitet. I tillegg er prisen fortsatt noe stiv - og spesielt dersom man anslår pris pr. GB.

Ifølge Watkins tror Seagate at SSD er et fornuftig valg i enkelte nisjer der man er ute etter ytelse (dvs. null søketid), men at salget neppe kommer til å ta av før man klarer å presse inn større lagringskapasitet.

Det diskuteres fortsatt hvorvidt SSD faktisk er har høyere eller lavere pålitelighet enn tradisjonelle, magnetiske disker. Noe fasitsvar finnes ikke, siden SSD har såpass liten fartstid.

Et par klare fordeler med SSD er iallfall lavere strømforbruk og søketid tilnærmet lik null - begge som følge av at man slipper å flytte en arm for å lese/skrive data.

Kanskje er den beste løsningen inntil videre en hybriddisk, som får mye av ytelsen til SSD grunnet en stor cache og den tradisjonelle forutsigbarheten samt lagringskapasiteten til den magnetiske disken?

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen