– Spilling er ikke fetende

Spill får ikke bare positiv oppmerksomhet i mediene, og da har det seg slik at det er stadig flere studier som fokuserer seg inn på hvordan spill påvirker først og fremst barns liv.

En ny studie av Dr. Linda A. Jackson ved Michigan State-universitetet har ifølge GameSpot produsert flere interessante resultater.

Jackson fulgte 482 unge Michigan-borgere med fokus på deres forhold til spill, bruk av internett og mobiltelefon. Målet var å finne ut om det var noen sammenheng mellom disse aktivitetene og blant annet vekt (høyere BMI), karakterer på skolen og selvtillit.

Det ble faktisk ikke funnet noen sammenheng mellom vekt og spilling, men spilling slipper likevel ikke helt ut av fengsel.

– Spilling virker å være et toegget sverd. Det er positivt for evner som er sentrale for fremtidig læring i vitenskap, teknologi, ingeniørkunst og matte. Likevel er det en negativ sammenheng mellom det å spille og karakterer i skolen, heter det i undersøkelsen.

Nå skal det sies at tidligere studier rundt samme tema har gitt sprikende resultater. En Yale-studie fra november viste nemlig et høyere karaktersnitt hos tenåringer som spilte regelmessig. En annen studie har tidligere vist at spilling faktisk har en sammenheng med unormalt høy vekt.

Jakcsons undersøkelse konkluderer også med at spillere typisk har lavere sosial selvtillit enn de som spiller mindre. Til sammenligning har de som bruker mobiltelefon mye høyere sosial selvtillit. Spilling på mobilen må med andre ord sies være den gyldne middelvei.

Sjekk vår Spillkalender (Gamer.no) for slippdatoer på nye spill.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen