– Snart kommer Android-programmene til Symbian

Dalvik er den virtuelle maskinen som Android-programmer kjøres i. Ved å lage et Dalvik-alternativ for andre plattformer skal det derfor være fullt mulig å kjøre Android-programmer utenfor Android-operativsystemet.

Selskapet Myriad har nå utvilket Alien Dalvik, et Dalvik-alternativ som foreløpig kjøres på Nokias N900. I et intervju med teknobloggen engadget har prosjektets hovedutvikler Benoit Shillings visst frem en tidlig utgave av Alien Dalvik, som klarte å kjøre blant annet Google Maps og IMDB for Android.

Myriads løsning er foreløpig basert på Nokias Qt-rammeverk, noe som skal muliggjøre Alien Dalvik å ikke bare kjøre på Windows, Mac og Linux, men også Nokias egen Symbian-plattform.

Shillings forklarte også i intervjuet at Alien Dalvik ikke blir gjort tilgjengelig for sluttbrukere, men heller utviklere som vil lansere programmet sitt for andre operativsystemer enn Android selv om de ikke har den nødvendige erfaringen. Han fortalte også at Alien Dalvik kommer til å bli gjort tilgjengelig for systemer som ikke støtter Qt også.

Kilde: Engadget

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen