– Snart EDGE-klar

For å få fart på internetthastigheten i GSM-nettet, har både Telenor og Netcom oppgradert sine GSM-sendere til å støtte såkalt EDGE-teknologi. Dette sørger for at en mobiltelefon med EDGE-støtte kan laste ned data i relativt høye hastigheter, og gir deg i praksis en nedlastingshastighet på mellom 100 og 200 kbps.

Telenor ble nylig ferdig med sin EDGE-utbygging, og tilbyr nå tjenesten til alle sine kunder. Nå kommer snart Netcom etter, og er i følge Digi.no snart ferdig med sin EDGE-utbygging. For tiden holder Netcom på å oppgradere sine basestasjoner i Telemark. Når dette er gjort, skal operatøren frem mot juni ferdigstille oppgraderingen av basestasjonene i Buskerud, Østfold, Vestfold, Agder, Oppland og Hedmark.

- Fem stasjoner på og nord for Golsfjellet, som er tilknyttet en sentral som blir oppgradert samtidig med Oppland i mai/juni, vil gjenstå. Nå står de siste fylkene for tur. I april/mai gjør vi oss ferdige med Vest-Agder og Aust-Agder, og i mai/juni er vi klare med et oppgradert nett i Oppland og Hedemark, sier Anne Solveig Olstad, dekningssjef i Netcom til Digi.no

Netcom startet sin EDGE-utbygging i juni 2004, og startet på toppen ved å gi sine kunder i Finnmark tilgang til høyhastighets internettilkobilng via mobiltelefonen. Deretter bygget de ut sørover, og ved utgangen av 2004, hadde Netcom EDGE-dekning fra Trondheim og nordover.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen