– Smartere enn smarttelefoner

– Smartere enn smarttelefoner

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Amobil, London: Samsung har lansert sin nye Jét. Det er ikke en smarttelefon, men bør likevel få enhver teknologientusiast til å heve øyenbrynene. 

Samsung gikk faktisk så langt under presselanseringen som å si at en viss telefon kommer til å være pensjonert i morgen. Vi tipper Samsung snakket om Iphone, uten at vi kan si det sikkert. 

– Lynrask

Telefonen har fått en 800 MHz prosessor, noe som er raskere enn de aller fleste smarttelefoner. Etter å ha prøvd telefonen litt kan vi konstatere at den er lynrask. Likevel trenger ikke smarttelefonbrukere rynke på nesen. Den nye Touch Wiz gjør nemlig det meste som smarttelefoner kan. 

Jét har nemlig fått fleroppgavekjøring med en egen oppgavebehandler som viser deg alle oppgavene i 3D-modus eller i rutenett. Den kan altså kjøre tilsynelatende ubegrenset med programmer samtidig. 

Touch Wiz har også fått noen flere morsomme funksjoner. Jét skal ha god støtte for bevegelsesstyring av menyene. En annen morsomm funksjon er at du kan skrive en forhåndsbestemt bokstav med fingeren når tastelåsen er på for å enten skru av tastelåsen, eller for å både gjøre dette og samtidig ringe til en kontakt i kontaktlisten din. 

Nå kan du zoome med én finger

Det mest hendige er kanskje enfingerzoom. Som ordet tilsier, zoomer du ved hjelp av én finger i stedet for to. Du holder enkelt og greit én finger nede i skjermen, og drar opp eller ned når zoom-symbolet dukker opp. Samsung kaller det revolusjonerende at du ikke trenger å bruke to fingre for å zoome.

Videre har den fått Exchange-støtte, og Samsung hevder at Exchange-løsningen i Touch Wiz skal bruke mindre strøm enn i de fleste smarttelefoner. 

Noe som også bruker lite strøm er skjermen. Denne er av typen OLED, som gjør at den bruker lite strøm samtidig som fargene blir skarpere og klarere enn vanlig. Skjermen måler 3,1 tommer, og er berøringsfølsom. 

Alt av teknologi

På toppen av det hele har telefonen alt av teknologi, inkludert Wi-fi og super-3G. GPS er også på plass, med den innebygde programvaren Route66, slik at du får utnytte GPS-mottakeren for fullt. Vi vil komme med en sniktitt av Samsung Jét i løpet av morgendagen. 

Jet kommer til Norge i løpet av denne måneden, eller senest tidlig i juli. Prisen skal havne på rundt 4000 kroner uten abonnement.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen