– Skal ta rotta på PSP

Nokia vil gjøre et nytt forsøk på å erobre markedet for håndholdte dataspill. Fra før av har finnene forsøkt seg med spillmobilen N-Gage, som man trygt kan si ikke ble den suksessen Nokia håpet på. Nå vi Nokia gjøre nok et forsøk på å få deg til å kjøpe spill til mobiltelefonen din.

Nokia har sett potensialet som ligger i alle de millionene Nokia-telefoner som allerede finnes ute i verden. Nokias store ønske er at du som eier en telefon fra selskapet skal begynne å spille på den.

– Vi tror mobiltelefonen har en stor fordel over bærbare spillkonsoller. DU har den alltid med deg, og den er utrolig hendig. Teknisk sett tror vi at vi nå har spill som kan konkurrere med Sonys PSP, sier Greg Sautter i Nokia til Newsfactor.com.

I løpet av neste år skal Nokia lansere programvare for alle mobiltelefonene i N-serien, som gjør at du kan laste ned og spille avanserte spill på mobiltelefonen. I tillegg holder Nokia på å utvikle telefoner som er laget spesielt for å spille på.

– [Nokias spillsatsing] utnytter eksisterende mobiltelefoner, så de er egentlig nesten en skjult måte å få spill ut på markedet. Jeg tror spillene er like gode som på PSP, selv om kontrollene og skjermen på PSP er bedre, siden Nokia-ene primært er telefoner, sier Stuart Dredge, mobiltelefonanalytiker i analysebyrået Informa.

I praksis vil Nokia la deg laste ned prøveversjoner av spill, for så å gi deg muligheten til å betale for hele om du er interessert. Det hele skal foregå gjennom en løsning som ligner Apples iTunes-butikk.

Nokia møtte laber interesse med sin N-Gage-telefon. Likevel har Nokia sagt at de ikke har planer om å gi opp N-Gage-satsingen.

Her kan du lese en teste av N-Gage QD.

(Kilder: Newsfactor.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen