- Skal bli slutt på batterislukende Wi-Fi

Har du en mobiltelefon med støtte for Wi-Fi, har du sikkert lagt merke til at teknologien fort sluker energien i telefonens batteri.

Men i følge sjefen i internettelefoniselskapet Truphone, James Tagg, er denne tiden snart forbi.

Han hevder at den siste versjonen av Microsofts operativsystem for mobiltelefoner, Windows Mobile 6, inneholder store forbedringer med tanke på strømforbruk gjennom Wi-Fi.

- Det er også blitt gjort en hel masse blant produsentene av Wi-Fi-brikker. Programvaren for Wi-Fi har også blitt bedre sier Tagg til ZDNet India.

Tagg mener også at de nyeste Nokia-telefonene med støtte for Wi-Fi faktisk kan spare strøm ved å ringe via Wi-Fi fremfor gjennom mobilnettet. Årsaken skal være at Wi-Fi i seg selv trekker mindre strøm en telefonen bruker på å være koblet mot mobilnettet.

Men da Amobil testet WiFi-telefonen N80, klarte den ikke lenger enn 30 minutters samtale via Wi-Fi før batteriet sluknet. Du kan lese mer om WiFi-testen i saken "IP-telefoni på mobilen".

Brikkeprodusenten Cambridge Silicon Radio er enig med Tagg.

- Vi er snart kommet til det stedet hvor Wi-Fi ikke lenger gjør at brukerne skygger unna telefoner med denne teknologien, sier en talsperson for Cambridge Silicon Radio.

Er du på jakt etter en mobiltelefon med støtte for Wi-Fi? Du finner dem alle i prisguiden vår.

(Kilder: ZDNet, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen