- Sjekk din nye prisplan

Tre måneder før jul lanserte One Call sin Gavepakke-kampanje, som ga deg all mobilbruk ut 2010 for et engangsbeløp på 199 kroner. Litt senere fulgte flere av konkurrentene etter med samme konsept, bare billigere.

I disse dager reklamerer Chess med at du kan bruke mobilen så mye du vil for 199 kroner per måned frem til over påske. Andre operatører gir deg samme deal.

For mange storbrukere er dette godt nytt. Forbrukerombudet går nå likevel ut med en advarsel til de som har benyttet seg av kampanje-tilbudene.

- Dersom du i løpet av høsten har benyttet deg av et av disse tilbudene om fastpris "ut året", bør du nå sjekke hvilket abonnement du har og om det lønner seg for deg å bytte, sier nestleder i Forbrukerombudet Bente Øverli.

Etter avtaleperioden går du nemlig over til et annet abonnement, som regel et med lik månedspris men med et begrenset antall ringeminutter, SMS, og megabytes inkludert. Øverli anbefaler å bruke Post- og teletilsynets Telepriser for å finne det abonnementet som er billigst nå som avtaleperioden er over.

Vår egen priskalkulator Ringepriser tar i tillegg med tilleggstjenester som datapakker, SMS-pakker og lignende, samt at skreddersydde abonnement som Chess On Flex er inkludert. Bruker du både Telepriser og Ringepriser vil du få en meget god indikasjon på hvilket abonnement som er billigst for deg.

Les også: Chess er oppgitt over Telepriser

Sår tvil operatørenes markedsføring
Forbrukerombudet tror kampanje-tilbudene vi har sett i det siste kan virke uoversiktlige for kundene. Samtaler til/fra utland, spesialnummer, kundeservice og viderekobling er for eksempel ikke inkludert i operatørenes tolkning av "all mobilbruk". Ombudet påpeker også at det er viktig å opplyse grundig om vilkårene når du automatisk blir flyttet over på en ny prisplan.

- Forbrukerombudet har derfor sendt et brev til teleoperatørene der vi oppfordrer dem til å ta en gjennomgang av sin markedsføring, og sjekke om informasjonen de gir til forbrukerne er tilfredsstillende, fortsetter Øverli. 

I brevet hevder imidlertid Forbrukerombudet at de har inntrykk av at informasjonen har vært rimelig bra så langt. De advarer likevel mot at de vil følge markedsføringen av slike kampanjer tett i tiden som kommer.

Storm i vannglass?
Det hersker liten tvil om at vinterens kampanje-abonnementer har vært populære blant storbrukerne, og for mange av disse vil abonnementet man flyttes over til også være blant de gunstigste. Sånn sett kan det virke som om Forbrukerombudet lager et stort oppstyr over en liten sak.

Den egentlige agendaen er nok imidlertid at de ønsker å sette fokus på at man generelt bør orientere seg om sitt eget forbruk, og følgelig velge et lønnsomt abonnement. Nå er også en ny bransjestandard for mobilfakturaen på plass, slik at det blir lettere for deg å sammenligne abonnementene i priskalkulatorene.

- Den nye fakturaen skal gjøre det enklere for forbrukerne å få oversikt over forbruket sitt. Slik blir det også lettere å se om det lønner seg å bytte abonnement, avslutter Øverli.

Les også: Her er Norges billigste operatører

Ringepriser: Sjekk hvilket abonnement som er billigst for deg

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen