? Setter oss på kartet

Alternativ tekst mangler
Borat reiser til USA og tester bademoter.

Borat er en av komikeren Sacha Baron Cohens rollefigurer, som for tiden er aktuell med sin egen helaftens spillefilm "Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan".

Primitivt

Cohen har blitt beskyldt for å gi Kasakhstan et dårlig rykte ved å portrettere Borat som rasist og mot likestilling, og ved å fremstille Kasakhstan som et ekstremt primitivt land. Tidligere har myndighetene i Kasakhstan gått offentlig ut mot Borat, men nå har pipen fått en annen lyd.

– Borat og Sacha Baron Cohen har plassert Kasakhstan på kartet, noe som er en god prestasjon. Selv om landet vårt er på størrelse med Vest-Europa sliter de fleste i den engelsktalende verden med å i det hele tatt stave navnet på landet vårt, sier ambassadør Erlan Idrissov til The Times.

Fortsatt skeptisk

På tross av dette tar styresmaktene i landet fortsatt avstand fra Cohens svartmaling av landet.

– Borat kan bare være skapt av noen som ikke vet noenting om Kasakhstan, og som aldri har vært der, fortsetter diplomaten ifølge BBC.

Vil ikke vise

Kasakhstans største kino-kjede, Otau, uttalt i september at de ikke vil vise "Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan", som har norsk premiere 17. november.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen