? Setter oss på kartet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Borat reiser til USA og tester bademoter.

Borat er en av komikeren Sacha Baron Cohens rollefigurer, som for tiden er aktuell med sin egen helaftens spillefilm "Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan".

Primitivt

Cohen har blitt beskyldt for å gi Kasakhstan et dårlig rykte ved å portrettere Borat som rasist og mot likestilling, og ved å fremstille Kasakhstan som et ekstremt primitivt land. Tidligere har myndighetene i Kasakhstan gått offentlig ut mot Borat, men nå har pipen fått en annen lyd.

– Borat og Sacha Baron Cohen har plassert Kasakhstan på kartet, noe som er en god prestasjon. Selv om landet vårt er på størrelse med Vest-Europa sliter de fleste i den engelsktalende verden med å i det hele tatt stave navnet på landet vårt, sier ambassadør Erlan Idrissov til The Times.

Fortsatt skeptisk

På tross av dette tar styresmaktene i landet fortsatt avstand fra Cohens svartmaling av landet.

– Borat kan bare være skapt av noen som ikke vet noenting om Kasakhstan, og som aldri har vært der, fortsetter diplomaten ifølge BBC.

Vil ikke vise

Kasakhstans største kino-kjede, Otau, uttalt i september at de ikke vil vise "Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan", som har norsk premiere 17. november.

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen