– Se, en ekte ringeklokke!

Den ser ut som et litt kraftig armbåndsur med LCD-skjerm. Men M500 er mye mer. Faktisk dreier det seg om en fullverdig mobiltelefon med trykkfølsom skjerm, mp3-spiller, avtalebok, kontaktliste og alt det som hører en standard mobiltelefon til.

I alle fall nesten alt. Den har ikke kamera, og mangler så vidt vi er i stand til å se en WAP-leser. Men den har GPRS og Java, så da skal vi nok finne en løsning på det også. 

Gode menyer
Det første som slår oss når vi pakker opp klokka er at den er lett. Så lett at vi mistenker hele dingsen for å være noe krimskramsjuksegreier. Men med SIM-kortet på plass fyrer vi opp og får oss en overraskelse. Skjermen er av bra kvalitet, og menyene er fine.

Så kommer det store øyeblikket. Vi taster inn et telefonnummer på skjermen og venter på svar. Klokken viser tydelig at den kobler opp, men så kommer feilmeldingen. Telefonklokka vår er en prototyp, og foreløpig er den rett og slett ikke klar for norske GSM-nett.

Men det er bare en tilpasningssak som antakelig vil bli løst med neste generasjons programvare. 

MP3
Mens vi venter på denne kobler vi telefonen til en PC og hiver over et par timer med musikk. Det er gjort på et øyeblikk. Mobiltelefonklokka har 128 MB minne, og er utstyrt med A2DP så vi kan høre musikken i stereo på trådløst hodesett.

Å bruke et hodesett med blåtann er selvsagt ikke så dumt. Du vil nok få en del skjeve blikk om noen ser deg stå og snakke høyt inn i klokka di. Men klokka har innbygget høyttaler og mikrofon, så om du skulle glemme å lade opp ørepluggen er det ingen krise. 

Batteriet holder til 80 timer standby - eller to timer tale.

Kommer til Norge?
Foreløpig finnes det bare et par eksemplarer av klokka i Norge, og om det kommer flere får tiden vise. Norges største distributør av mobiltelefoner, Dangaard, ser på muligheten for å gjøre dette til et produkt med norske menyer og selvsagt – programvare som gjør at den virker med norske SIM-kort.

- Vi kjøper inn mobiltelefoner fra alle de store produsentene, men handler gjerne med mindre produsenter også, dersom de har produkter som vi har tro på, sier Øyvind Lundbakk Pedersen i Dangaard.

Pedersen er begeistret for mobilklokken, og det er vi også. Den er så kul at vi nesten kan se mellom fingrene på at den ikke virker(!). Klokken har håndskriftgjenkjenning, og i klokkereima sitter en liten penn som vi kan skrive på skjermen med.

En mobiltelefon med høyrere gadgetfaktor skal du lete lenge etter, og når den i tillegg er en grei MP3-spiller (ja, foreløpig er det egentlig bare det den er) – så ruller vi ut soveposen og legger oss i kø på trappa til Pedersen. 

Hva mener du?
Synes du noen burde ta denne klokka til Norge? Si hva du mener i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen