- Rekordår for PDA-en

Analyseselskapet Gartner spår at salget av lommedatamaskiner, eller PDA om du vil, kommer til å nå nye høyder i løpet av året. I likhet med vanlige mobiltelefoner, har salget av PDA-er økt. I følge tall fra Gartner, ble det i tredje kvartal i år solgt hele 21 prosent flere PDA-er enn samme periode i fjor.

På bakgrunn av denne trenden, mener Gartner at det vil selges 15 millioner PDA-er på verdensbasis i år. Dersom dette slår til, vil 2005 bli et rekordår. Det beste året for PDA-salget har hittil vært 2001, da det ble solgt 13,2 millioner enheter.

Analyseselskapet tror at økningen skyldes spredningen av tjenester som enkelt lar deg laste ned epost til PDA-en og den økende bruken av GPS sammen med PDA, noe som kan erstatte et dedikert GPS-system for bil og tilby de samme funksjonene samtidig som det er en billigere løsning.

Det selges flest PDA-er i Europa og Nord-Amerika, og det er på disse markedene salget øker mest. I følge Gartner viser tall for tredje kvartal i år at det vesteuropiske PDA-markedet vokste med 53,4 prosent i forhold til i fjor, med 1,2 millioner solgte enheter. På det nordamerikanske markedet ble det solgt 1,4 millioner enheter.

(Kilder: Mobilemag.com, Digital-Lifestyle.info)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen