– Raspberry Pi blir dobbelt så rask som iPhone 4s

– Raspberry Pi blir dobbelt så rask som iPhone 4s

Den lille maskinen til 35 dollar er rett rundt hjørnet.

Den knøttlille PC-en til 35 dollar, Raspberry Pi, har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Nå som den er klar for masseprodusering har det dukket opp mer informasjon om hvor mye den faktisk takler, og skaperne selv er ikke redde for å sammenlikne den med eksisterende produkter:

– GPU-en er dobbelt så kraftig i Raspberry Pi enn i iPhone 4S, og den knuser Nvidias Tegra 2, forteller Eben Upton, mannen som startet Raspberry Pi-prosjektet.

Imponerende ytelse

Den lille maskinen er bygd rundt Broadcom BCM2835-brikkesettet, og benytter seg av en 700 MHz ARM11-prosessor. Den kommer med enten 128 eller 256 MB minne, og er laget for å takle relativt tunge medieavspillingsoppgaver.

Under Scale 10x-konferansen kunne blant annet utviklere fra XBMC-prosjektet demonstrere hvordan de hadde installert medieprogrammet sitt, XBMC, på den lille datamaskinen. De kunne spille av videoer i 1080p-oppløsning uten problemer, og navigering i menyene gikk rimelig smertefritt. Raspberry Pi ble raskt erklært som en drømmedings for enhver nerdestue, da man kunne få en videoavspiller for bare 35 dollar.

Under kan du se en video av Raspberry Pi, mens den kjører XBMC uten problemer:

Kilde: Eurogamer

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen