- Prisene er alt for høye

En ny undersøkelse foretatt av analysefirmaet Bergh Insight, viser at Norge har de desidert dyreste dataprisene i Europa. Vårt naboland Sverige har de rimeligste. En norsk bruker må betale hele 64 Euro i måneden for et produkt som en svensk bruker bare betaler 19 euro for. Vi snakker selvsagt om fri bruk av datatrafikk i løpet av en måned.
 
Undersøkelsen har fått administrerende direktør August Baumann (bildet) i Netcom til å sperre opp øynene.
 
Lavere priser
Da Baumann ble konfrontert med resultatene fra undersøkelsen, antydet han at norske operatører tok seg for godt betalt for fri bruk av data. På en pressekonferanse i Stockholm sa Baumann at enkelte av deres produkter var priset for høyt, ifølge Teleavisen.
 
- Vårt abonnement Connect Premium er for eksempel for dyrt. Prisen på dette skal ned, uttalte Baumann.
 
En drøy 500-lapp
Med Netcom Connect Premium betaler du 499 kroner per måned for ”ubegrenset bruk” av data. I teorien kan hastigheten begrenses dersom du bruker for mange gigabytes, men dette praktiseres sjelden.
 
Hos Telenor koster abonnementet Fri Bruk nøyaktig det samme, og hos mobilt bredbåndsleverandøren Ice.net er prisen 399 kroner per måned med abonnementet USB Alltid Avtale – som gir fri bruk av data i hele Skandinavia.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen