- Pirater struper nettet

Piratnedlastning er ingen enkel affære.

Det tar stor kapasitet på nettlinjen din om du laster ned en film eller serie.

Filmindustrien advarer nå mot at pirater kan ødelegge for legale nettbrukere.

Piratene stjeler nettkapasitet
Filmbransjen i Hollywood er på evig jakt etter filmpirater. Nå advarer den amerikanske filmorganisasjonen Motion Picture Association of America (MPAA) nettleverandørene.

De mener nemlig at det skader nettet å la piratene være påkoblet.

Ifølge MPAA tar nemlig pirater såpass mye båndbredde for å laste ned ulovlig film, at lovlydige kunder blir sittende igjen med smuler.

- Mye av Internett stopper opp på grunn av stjålne varer. I bunn og grunn har du en gjeng med gratispassasjerer som tar opp båndbredde og tar den fra lovlydige kunder, sa teknologisk direktør Jim Williams på en teknologikonferanse sist torsdag, ifølge Cnet News.

MPAA mener nettleverandørene må ta bedre vare på sine lovlige kunder og enten blokkere sider med piratinnhold, eller rett og slett ta nettet fra de som laster ned piratvarer.

Ikke nettleverandørenes ansvar
Nettleverandørene er på sin side ikke helt på linje med MPAA. Her i Norge har blant annet Telenor forklart flere ganger at deres oppgave er å gi tilgang til nett, ikke overvåke hvordan det brukes.

Det er også viktig å påpeke at om du betaler for en viss type nettlinje, så skal du få den farten du betaler for. Om du da har andre i ditt hus som tar opp mye nettlinje, så vil det ikke av den grunn gå ut over naboen som har sin egen nettlinje.

Vil MPAA takle fremtiden?
Et annet spørsmål ved MPAA sin argumentasjon er hvordan de ser for seg fremtiden. Om de mener det er skadelig å laste ned film via nett på grunn av trafikken i seg selv, så vil de ha dårlige forutsetninger for å komme fremtiden i møte.

Både Apple, Microsoft og Sony ser at fremtidens filmsalg ligger i digitale tjenester. De har gjort eller planlegger å gjøre sitt utstyr anvendelig for denne type forbruksmønster.

Om MPAA mener en slik utvikling er vanskelig gjennomførbar på grunn av for sterkt press på nettlinjene, så vil de ha dårlige forutsetninger for å takle fremtiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen