- PatchGuard blir knekt

Alternativ tekst mangler

Microsoft satser som kjent ganske stort på sikkerheten i Windows Vista, og en av teknologiene som skal beskytte neste Windows-versjon er PatchGuard.

PatchGuard er en teknologi som skal beskytte kernelen i Windows Vista mot skadelige programmer. Teknologien brukes kun i 64-bit Windows-versjoner, og er i dag i bruk i Windows XP x64 Edition.

PatchGuard vil trolig bli mer brukt når Windows Vista lanseres neste år, fordi da vil så godt som alle nye PC-er ha 64-bit-prosessorer, og dermed blir 64-bit-versjoner av Vista mer utbredt.

Nå hevder den polske sikkerhetseksperten Aleksander Czarnowski at PatchGuard vil bli knekt av hackere forholdsvis kort tid etter lansering av Windows Vista.

Stephen Toulouse fra Microsoft sier i sin blogg at hensikten med PatchGuard er å gi god beskyttelse mot skadelige programmer, men at en slik teknologi aldri kan garantere 100% sikkerhet.

Dersom noen klarer å knekke PatchGuard, vil Microsoft eventuelt slippe sikkerhetsoppdateringer på samme måte som de gjør med sårbarheter som oppdages i Windows i dag, sier Toulouse.

PatchGuard er blitt kritisert også tidligere. Sikkerhetsselskapet Symantec er blant de som nylig har kritisert måten PatchGuard kommer til å virke på i Windows Vista - les mer.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen