– Opptil 75% mindre støy

– Opptil 75% mindre støy

– Opptil 75% mindre støy

Canon har tro på sine nye PowerShot-kameraer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det var ikke bare budsjettkameraer Canon slapp i dag, de lanserte også noen litt lekrere kompaktkameraer i både Ixus- og PowerShot-seriene. Dette er kameraene hvor designet har vært prioritert, men det har ikke gått ut over ytelsen, sier Canon. I følge deres egne målinger skal PowerShot-modellene ha opptil 75% mindre støy på bilder tatt i lite lys.

IXUS med Wi-Fi
I IXUS-serien kommer Canon med 510 HS og 240 HS. Begge kameraene har Wi-Fi-funksjonalitet, berøringsskjerm og HD-film. Dersom du liker å dele bilder og video med venner og familie, mener Canon at du bør vurdere et av disse kameraene.

IXUS 510 HS

IXUS 510 HS har 12x optisk zoom fra 28-336 mm, mens 240 HS har 5x optisk zoom fra 24-120 mm. Begge kameraene har en 3,5-trinns optisk bildestabilisator som lar deg ta bilder i enda dårligere lys, og lysstyrken er ikke verst. 240 HS er mest lyssterk med f/2.7-5.9, mens 510 HS har f/3.4-5.6. Sistnevnte er knappe to cm tykt, og vil gli rett ned i de fleste lommer. En stor 3,2 tommers skjerm er satt på begge kameraene, med en oppløsning på 460.000 piksler. Begge modellene er utstyrt med Canons DIGIC 5-prosessor, i motsetning til Canons nylanserte Powershot A-kameraer, som bruker forgjengeren.

IXUS 240 HS kommer i butikkene i mars, og har anbefalt utsalgspris på 2.799,-, mens 510 HS får angitt pris til 3.499,-. De kommer henholdsvis i mars og april.

PowerShot SX260 HS

Nyheter i Powershot SX-serien
Canons to nye arbeidshester i PowerShot SX-serien heter SX260 HS og SX240 HS. Disse kameraene har 20x optisk zoom, med 25-500 mm brennvidde. Kameraene har samme lysstyrke, med f/3.5-6.8. DIGIC 5-bildeprosessor samt en 12,1 megapiksels CMOS sensor. Canon sier at modellene er blant verdens slankeste i sin klasse, og at de kan skilte med Canons høye bildekvalitet. Samtidig har modellene også mulighet for filming i full-HD. Begge modellene har en tre tommers skjerm med 460.000 piksler.

SX260 HS har en GPS-funksjon som lar deg automatisk merke hvert bilde med lokal tid og opptakssted, samt at den kan logge kameraets bevegelser og legge inn reiseruten på Google Maps i ettertid. I tillegg har Canon inkludert en funksjon de kaller filmsammendrag, som kan brukes til å lage en minifilm om hva som skjer i kulissene i løpet av en dag med fotografering. Funksjonen tar opp et filmklipp på fire sekunder før hvert stillbilde og setter så sammen klippene for samme dag til en HD-film (720p) som forteller historien bak stillbildene.

Canon sier at prosessor- og sensorteknologien er såpass forbedret at du kan få opptil 75 prosent mindre støy når du fotograferer i lite lys. I tillegg gis fotografen større kontroll over kameraene dersom det ønskes; full manuell kontroll er nemlig inkludert. Kameraene kan ta bilder i en hastighet på 10,3 bilder i sekundet, med full oppløsning.

PowerShot-kameraene vil i pris ligge midt på treet, med SX240 HS som billigste med 2.999,-, mens SX260 HS vil koste rundt 3.299,-. Begge kameraene har salgsstart i mars.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen