- Oppfører seg som fulle elefanter

Sverige kommer for tiden med stadig nye lover for å ramme brukere av data og mobil. Den omdiskuterte FRA-loven er på vei, samtidig som svenskene åpner for massiv telefonavlytning. Nå er det piratene som skal tas.

Som fulle blinde elefanter i en eggfabrikk
Ifølge Torrentfreak jobber svenske myndigheter nå med nok en lov. Denne gangen en lov som skal gjøre det langt enklere å stille pirater for retten. Slik situasjonen er i dag må rettighetshavere ha gode beviser for å få informasjon om hvem som gjemmer seg bak en bestemt IP-adresse. Den nye loven åpner ifølge Torrentfreak for at det nå skal være nok å ha "grunnleggende mistanke" mot en bestemt IP-adresse for å kreve informasjonen utlevert. De svenske Piratpartiet skjuler slett ikke hva de mener om den nye loven.

- Disse lovene er skrevet av digitale analfabeter som oppfører seg som fulle elefanter med bind for øynene som raver rundt i en eggfabrikk.  De har ingen anelse om hvor mye skade de gjør fordi de mangler en innsikt i hvordan Internett er med og påvirker dagens utvikling, sier partiformann Rick Falkvinge, ifølge Torrentfreak.

Han mener loven må motarbeides på det sterkeste.

Vanskelig jobb
Denne loven vil likevel ikke nødvendigvis gjøre det lettere for svenske rettighetseiere å fakke pirater. Ved bruk av trådløst nettverk vil det uansett være vanskelig å bevise at det er nettverkseieren som har lastet ned materiale.

Sider som The Pirate Bay har i tillegg også flere falske IP-adresser lagt inn i sitt system for å gjøre rettighetseiernes jobb ekstra vanskelig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen