- Om ti år er papiravisene borte

Forrige uke stilte Steve Ballmer opp til intervju med avisen Washington Post. Microsoft-sjefen tok ikke små ord i munnen. Han mente avisen bør vurdere å avslutte sin papirsatsning om få år.

Papiravisen borte om ti år
Steve Ballmer stilte opp med godt mot til intervju og samtale med avisens journalister og redaktører. Han var ikke snauere enn at han slo fast at all mediekonsumpsjon via papir vil være borte om ti år.

- De neste ti årene vil mediaverden, både når det gjelder kommunikasjon og reklame, bli snudd opp ned. Om ti år vil det ikke konsumeres media om det ikke leveres over Internett. Det vi ikke finnes aviser eller magasiner som leveres på papir. Alt vil publiseres elektronisk, slo Ballmer fast under intervjuet.

Ti år er historisk sett kort tid, men med den digitale utviklingen skal du ikke se bort i fra at Ballmer kan ha rett i spådommen.


Om Ballmer tar rett, så må du om ti år bruke annet enn aviser som fluesmekker.

Forstår ikke Google
I intervjuet kommenterte også Ballmer Microsofts konkurrenter Yahoo og Google. Ballmer bekreftet at Microsoft og Yahoo fortsatt har kontakt med hverandre angående et eventuelt oppkjøp, selv om det ikke nødvendigvis er snakk om noe fullstendig oppkjøp av selskapet. Google sine planer på mobilmarkedet har han derimot mindre innsikt i.

- Jeg aner ikke hva Google planlegger. Det er veldig vanskelig for meg å forstå hva de holder på med. Jeg vet ikke hva Google sin retning er fordi det av og til ser ut som om de ønsker å utvikle seg til et teleselskap. Og det er godt mulig det slett ikke stemmer. Jeg tror det er veldig forvirrende for teleselskapene også, sier Ballmer i intervjuet.


Ryktene går om at Google vil lansere egen mobil i år.

Vil ikke betale for underholdning
I intervjuet gir også Ballmer god støtte til verdens underholdningspirater. Selv er han stor fan av serien "Lost" innrømmer han, å betale for serien vil han derimot ikke. Så lenge det er gratis på nett ser han ingen grunn til å betale en krone for å se serien.

På den annen side laster Ballmer ikke ned serien ulovlig. I stede ser han den helt lovlig, med små reklamesnutter implementert. Så kriminell har Microsoft-sjefen enda ikke blitt.

Les hele intervjuet med video her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen