- OLED har en lys fremtid

Illustrasjonsbilde: 21-tommer OLED-skjerm fra Samsung

OLED-skjermer (Organic Light-Emitting Diode) har en lys fremtid, om vi skal tro en rapport fra firmaet NanoMarkets. Det vil imidlertid ta noen år før det virkelig tar av - markedet for OLED-skjermer vil ifølge rapporten nå kun 8,5 milliarder norske kroner ($ 1,4 milliarder) i år.

OLED-skjermer har en lang rekke fordeler over LCD-skjermer. OLED trenger ikke noe baklys, noe som gjør at strømforbruket blir lavere og muliggjør enda tynnere skjermer.

OLED er i dag brukt i forskjermen til mange kamskjell-telefoner, noen MP3-spillere og et kamera fra Kodak. Senere er det ventet at OLED vil ta over for LCD når det gjelder både PC-skjermer og TV-er.

Det globale markedet for OLED-skjermer er ventet å nå 67 milliarder norske kroner ($ 10,9 milliarder) i 2012. To år senere skal markedet være oppe i hele 95 milliarder norske kroner ($ 15,5 milliarder).

Markedet for OLED-skjermer i mobiltelefoner og andre håndholdte enheter er beregnet til å stå for 44 milliarder kroner ($ 7,2 milliarder), med andre ord nesten halvparten av det totale markedet for OLED i 2014.

(Kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen