– Nüvifone kommer i juni

Nüvifone ligger godt i hånda.
Nüvifone har vært kjent i snart 1,5 år. (Foto: Marius Valle)

Det er snart halvannet år siden Garmin annonserte at de har mobiltelefonen Nüvifone på vei. Foreløpig har ikke modellen dukket opp i butikhyllene, og i mellomtiden har Garmin sågar inngått samarbeid med Asus, og skal selge telefonene sine under merkenavnet Garmin-Asus.

Nå ser det imidlertid til å gå mot forløsning for Nüvifone. Ifølge Reuters har en kilde med direkte kjennskap til Garmin-Asus fortalt at telefonen skal komme i salg i juni.

Kjører Linux

Hvilket operativsystem telefonen, som skal hete Garmin-Asus Nüvifone G60, kjører er nå bekreftet. Det blir Linux-basert, men ikke Android-plattformen. Produsenten har heller gått for plattformen Limo (Linux Mobile), en plattform Asus fra før av har erfaring med.

Se også: Bilder av Garmin-Asus Nüvifone G60 »

Limo har, i motsetning til Android, ikke blitt plukket opp av de store mobilprodusentene. Dersom Nüvifone G60 blir en suksess kan dette bety et aldri så lite gjennomslag for plattformen.

Dobbelsatsing på systemer

Garmin-Asus-telefonene kommer til å kjøre minst to operativsystemer, da den tidligere annonserte Nüvifone M20 er basert på Windows Mobile.

Nüvifone G60, som vi fikk en rask titt på under Mobile World Congress 2008, har tungt fokus på GPS-funksjoner. Den vil fungere på samme måte som Garmins frittstående bilnavigasjonsenheter.

Les mer om Nüvifone »

(Kilde: reuters.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen