- Norsk telekonkurranse er en bløff

Nadir Nalbant, mannen bak mobiloperatøren Hello, går hardt ut mot konkurransesituasjonen i det norske telemarkedet. Han mener det norske folk blir lurt.

– Det er politisk korrekt å si at det er stor telekonkurranse. Politikerne lurer norske telekunder til å tro det fordi det finnes så mange teleselskaper nå. Folk flest vet ikke eller forstår ikke at Telenor og Netcom eier nettene som står bak alle de nye småselskapene og høster mesteparten av inntektene, sier Nalbant til Digi.no.

HSDPA til 200 kroner i måneden
Det som skal fremkalt Nalbants hjertesukk er det nye HSDPA-tilbudet til Telenor i Sverige. Her kan kunder få fri bruk av super-3G til 199 kroner i måneden.

Les mer om Telenors HSDPA-satsning i Sverige >>

Her i Norge må du betale hele 549 kroner i måneden for fri bruk av internett via mobilnettet hos Telenor. Denne prisen gjelder i tillegg kun for 3G, siden Telenor foreløpig ikke tilbyr HSDPA i Norge.

Netcom krever på sin side 499 kroner per måned for ubegrenset bruk av data over mobilnettet. Operatøren lanserte for kort tid tilbake HSDPA, men foreløpig er teknologien kun tilgjengelig i noen få bydeler i Oslo.

- Mangler skikkelig konkurranse
De store forskjellene i tilbudene for nordmenn og svensker tyder på at det ikke finnes skikkelig konkurranse her til lands, mener Nalbant. Årsaken til den lave graden av konkurranse mener han er at det bare finnes to operatører med eget mobilnett i Norge.

I tillegg mener han at du lar deg lure hvis du stoler blindt på Telepriser.no og deres rangering av de billigste mobilabonnementene.– Med noen få unntak tjener listen av alle de små IP-telefoniselskapene og mobilselskapene småpenger – de slåss om summer som ikke en gang er lunsjpenger for Telenor, sier han.

Han mener at Norge bestemt trenger en tredje aktør som tør å satse. Men likevel er han ingen optimist med tanke på utviklingen i Norge.

- Vi trenger en tredje aktør som satser. Nordisk Mobiltelefoni og Network Norway bygger nett, men har enten tekniske handikap eller ikke nok penger. Jeg tror det er for sent å bygge et tredje GSM-nett i Norge, Telenor og Netcom er for etablert og går nå videre til HSDPA, sier han.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen