Nokias Communicator-serie er til nå det nærmeste Nokia har vært bærbare datamaskiner.
Nokias Communicator-serie er til nå det nærmeste Nokia har vært bærbare datamaskiner. (Bilde: Nokia)

– Nokia vil lansere datamaskiner

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ryktene om at Nokia vil lansere en egen PC-serie har svirret lenge, men får nå nytt hold etter en analyse fra det amerikanske analyseselskapet UBS. Ifølge sjefsanalytiker Maynard Um kan den finske mobilgiganten entre nytt beite allerede neste år, med en egenprodusert serie ultraportable bærbare med 10 tommers skjerm.

Avvist kontant, men fortsatt rykter

– Gitt økningen i salg av bærbare og sammensmeltingen av avanserte mobiltelefoner og bærbare datamaskiner (...) tror vi det kun er et tidsspørsmål før Nokia lanserer en ny serie bærbare datamaskiner, skriver Um i analyserapporten.

Ryktet om at Nokia snuser på markedet for bærbare datamaskiner er ikke nytt, og var senest oppe til debatt i april i år. Da tok Nokias Visepresident for Global Markets affære og avviste samtlige av dem, og avviste at blant annet Apples suksess på feltet gjør Nokia urolig.

Um, på sin side, skriver i rapporten at det nettopp er frykten for datamaskinprodusenter som Apple og Hewlett-Packard sin inntreden i mobilmarkedet som får Nokia til å gjøre mottrekk. Bærbare datamaskiner i ordinær forstand er nok usannsynlig, og UBS hevder det mest sannsynlige vil være en kombinasjon av 10 tommer liten skjerm, sekundær OLED-skjerm, NFC-støtte, HDMI-ut og Linux OS.

Ikke den første

Om Nokia skulle ta skrittet inn i PC-markedet, vil de ikke være de første av mobilprodusentene til å gjøre nettopp det. HTC har lenge beveget seg i grenseland med sin X7xxx-serie og Shift, mens LG og Samsung produserer egne bærbare i store kvanta. Sony Ericssons morsselskap Sony produserer også egne bærbare, men har lagt ned sin egen PDA-avdeling, noe som åpner mulighetene for at Sony Ericsson også vil lanserere telefoner i grenselandet mellom bærbare datamaskiner og mobiltelefoner.

(Kilder: Cellular-News)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen