Hvor er alle finnene, spør tidligere Nokia-topp. (Bilde: Istockphoto)

– Nokia trenger flere finner

Den tidligere Nokia-toppen Juhani Risku, har lansert en noe original plan for hvordan Nokia kan gjenvinne tapte andeler på smarttelefonmarkedet.

For det første vil han beholde nåværende Nokia-topp, Olli-Pekka Kallasvuo. Det vil for øvrig ikke resten av Nokia-styret, som mer eller mindre har annonsert at de er på jakt etter en ny toppsjef.

For det andre vil Risku ha ut alle amerikanere som er ansatt i selskapet. Han mener nemlig at disse har skylda for at Nokia har gjort det dårligere enn håpet på smarttelefonmarkedet den siste tiden.

For det tredje vil han ha en ny sjef for design i Nokia. Og vedkommende må aller helst være en finne.

Arroganse og aggresjon?

– Nokia er så finske. Vi har så mange amerikanere. De er veldig flinke, men arroganse og aggresjon er ikke den finske måten å jobbe på, sier Risku til The Register.

Han mener også at jobben som gjøres ved Nokias forskningssenter i dag er til en viss grad verdiløs, fordi nye oppfinnelser ikke plukkes opp av markedssjefene før de allerede er lansert av en annen produsent. Som om ikke det var nok, mener han at markedsavdelingen ikke fungerer godt nok. Han peker på at mye av jobben er satt ut til eksterne, som ikke forstår hvordan Nokias kunder bør tilnærmes.

(Kilder: The Register, Infosync)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen