- Nokia kjøper neppe Palm

Ryktene om at Nokia er interesserte i å kjøpe opp Palm har spredd seg som ild i tørt gress. Men en rapport i The Wall Street Journal viser at flere bransjeanalytikere møter ryktet med skepsis.

En viktig grunn til at ekspertene tviler, er at Palm bruker to forskjellige operativsystemer i sine telefoner: Microsoft Windows Mobile og PalmOS. Nokia bruker på sin side Symbian OS. Ifølge analytikerne er det tvilsomt at Nokia vil tilby tre forskjellige operativsystemer i sin portefølje, skriver ZdNet Asia.

I tillegg tviler analytikerne på at Nokia ønsker å tilby Microsofts operativsystem, som i dag er den største konkurrenten til Symbian Series 60.

- Det ville bety store forandringer for Nokia å tilby operativsystem fra Microsoft, som jeg akkurat nå ikke kan se for meg skje, sier Caronlina Milanesi, forskningsanalytiker for Gartner.

Men det er ingen tvil om at oppkjøpet kunne hatt sine fordeler.

- Når jeg sist snakket med Nokia, mente de at de lå i skyggen av både Palm og BlackBerry i Nord-Amerika, så jeg går ut ifra at de med fordel kan kjøpe seg andeler på denne måten. Men det virker som en dyr måte å gjøre det på, sier Jeremy Green, analytiker i Ovum.

Om Nokia hadde kjøpt Palm, ville vi kanskje fått sett en Treo med Symbian Series 60 (Foto: Palm)
Hva sier du til denne med Symbian Series 60? (Foto: Palm)

Symbian er sterke
Selv om Symbian-baserte operativsystemer ikke kun er brukt i Nokia-telefoner, er i stor grad SymbianOS dominert av Nokia. Ed Colligan, Markedssjef i Palm, har tidligere uttalt at de ikke har noen planer om å lage Symbian-telefoner, men at man aldri skal si aldri.

På 3GSM-messen i Barcelona i februar innrømte imidlertid Colligan at Symbian hadde godt fotfeste i Europa, og stilte seg mer positiv til operativsystemet enn han har vært tidligere.

- I USA er Palm så veletablert at SymbianOS ikke har store muligheter. Her i Europa er derimot, støtter operatørene Symbian i stor grad.

Palm har potensiale
Det som er mest interessant for de som måtte kjøpe opp Palm, er at Palm lisensierer PalmOS. Operativsystemet stiller sterkt for øyeblikket, og alt som kan gi PalmOS større verdi er verdt å satse på, mener analytikerne.

Enkelte analytikere tror at selskaper som videreselger telefoner vil ha langt mer nytte av Palm enn Nokia. Et godt eksempel på et slikt selskap er HTC, som har solgt telefonene sine under en rekke andre merkenavn som I-Mate, Orange og T-Mobile. Jeremy Green i Ovum, er en av de som mener dette, og nevner HTC og ZTE som eksempler.

Motorola kan også ha interesse
Motorola er også et selskap som kan ha interesse av å kjøpe Palm, skal vi tro analytikerne. Men også her er de skeptiske. Goff Blaber, forskningsanalytiker for IDC, mener at Motorola vil risikere for mye ved å integrere Palm rett etter oppkjøpet av Symbol Techonlogies.

(Kilder: Zdnetasia.com, The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen