- Nokia er mest miljøvennlige

Alternativ tekst mangler

Vi kjøper nye mobiltelefoner støtt og stadig, og svært mange gamle telefoner kastes rett i søpla. Om telefonene inneholder mange skadelige stoffer, kan det ha store innvirkninger på naturen.

Men ikke alle mobilprodusenter er like ille når det gjelder å fylle telefonene sine med farlige stoffer. De farlige stoffene er blant annet PVC og brommerte flammehemmere; stoffer som ikke brytes ned naturlig.

Det er Nokia som kaprer den gjeveste plassen på miljøoversikten. Selskapet er nemlig den mest miljøvennlige mobilprodusenten i verden. Nokia bruker ikke lenger PVC i sine mobiltelefoner. I tillegg skal alle deler i finnenes telefoner være fri for brommerte flammehemmere fra og med 2007.

Blant de andre mer miljøvennlige produsentene finner vi Sony, Samsung og Sony Ericsson.

Motorola verst av alle
Den aller verste mobilprodusenten er amerikanske Motorola, som havner på den ildrøde delen av Greenpeace' oversikt.

Apple kom for øvrig heller ikke ut av testen med æren i behold, og havnet nesten like langt på den røde siden som Motorola.

- Det er skuffende at en virksomhet som Apple havner så langt nede på listen. Som ledende innen design og markedsføring burde de også gå i spissen for miljøvennlighet, sier Martin Norman i Greenpeace til Dagbladet.no.

Grønn Ungdom var for øvrig også ute med knyttneven mot norske mobilbrukere for et par uker siden. Organisasjonen mener nordmenns bruk og kast-forhold til mobiltelefoner er forkastelig. Mer om dette kan du lese i saken "- Norske mobilbrukere er miljøsvin".

(Kilder: Dagbladet.no, Greenpeace)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen