- Nok av mobilnumre

Flere nettsteder har den siste tiden skrevet om mangelen på mobilnumre i Norge. I følge Digi.no har Post- og Teletilsynet bedt Telenor om å rasjonere mobilnumre for å hindre nummertørke.

Telenor skriver også på sine nettsider at nummersituasjonen i Norge begynner og bli kritisk, og at Post- og Teletilsynet har bedt operatøren om å "effektivisere nummerbruken". Resultatet er at Telenor i første omgang innfører et universalnummer til sine MobilSvar-kunder, slik at dagens individuelle MobilSvar-numre kan resirkuleres.

Post- og Teletilsynets direktør, Willy Jensen, mener imidlertid at saken med mobilnumre overhodet ikke er noen nyhet, og at det hele er blåst ut av proporsjoner:

- Dette er det ingen dramatikk i, og vi har heller ikke pålagt noen å rasjonere mobilnumre, forteller han til Amobil.

Jensen forteller at tilsynet i flere år har oppfordret operatørene til å være forsiktige med nummerbruken, men at dette kun dreier seg om langsiktig tenkning, slik at det fortsatt vil være ledige mobilnumre om ti år.

Selv om han innrømmer at tilsynet selv kan være delvis skyldig i sakens utvikling i media, mener han at saken har fått ufortjent mye oppmerksomhet:

- Her har en fjær blitt til fem høns, for å ikke snakke om ti, sier han.

Skulle det likevel bli mangel på mobilnumre i fremtiden, har operatørene mulighet til å legge til ett siffer, slik at mobilnumrene vil inneholde ni sifre i stedet for dagens åtte.

- Vi vil veldig gjerne holde oss til åtte sifre i mobilnumrene så lenge som mulig, sier Jensen.

(Kilder: Digi.no, Teleavisen, IT-avisen, Dagens IT, Telenor)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen