– Nexus Prime skal lages av Samsung

E-post avslører produsenten av Googles neste Android-flaggskip.

Det er ikke ofte Googles refereansemobiler kommer på markedet. Til sammen har de sluppet fire referansemobiler, hvor kun to var tilgjengelig for folk flest, nemlig Nexus One og Nexus S. Den første i samarbeid med HTC, den siste i samarbeid med Samsung.

Nå er neste Nexus-mobil rett rundt hjørnet, og det ser ut som det er Samsung som får æren også denne gangen.

Les også: Jobber Google med flere Nexus-er?

Avslørt av egne advokater

Det har vært rykter om at Nexus Prime, den nyeste av Nexus-mobilene, ble vist frem på et lukket møte hos mobiloperatøren Verizon. Nå har informasjonen blitt bekreftet av Samsung via en e-post sendt ut av Samsungs egne advokater. E-posten ble sendt til en person som angivelig hadde klart å få tak i firmwaren til den kommende Nexus Prime. I e-posten blir eiendelen han hadde stjelt referert til som Nexus Prime, og det står også at dette er Samsungs eiendel.

Det er fortsatt ikke klart om Nexus Prime vil være det offisielle navnet, og heller ikke hva slags spesifikasjoner vi kan vente oss. Vi kan imidlertid anta at ettersom mobilen vil lages av Samsung vil den dele mange av spesifikasjonene med den oppgraderte Samsung Galaxy S 2, som har en 4,5 tommers skjerm og en tokjerners 1,5 GHz-prosessor.

Først ute med Ice Cream Sandwich

Det er tidligere sagt at Googles Nexus Prime vil være den første mobile enheten som kjører Android Ice Cream Sandwich - operativsystemet som skal brukes av både nettbrett og mobiler. Det er imidlertid ikke sagt noe om lanseringsdato for noen av delene, selv om et rykte sier at Ice Cream Sandwich vil komme i oktober, for å konkurrere med iPhone 5.

Les også: Samsung oppgraderer toppmodellene sine

(Kilde: Phone Arena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen